Cum a vrut o firma fantoma sa tepuiasca Consiliul local?

CL 1“Intamplare” inedita in plenul sedintei de Consiliu local (CL) Giurgiu de saptamana trecuta.
O firma fantoma, neinregistrata la Oficiul Registrului Comertului (asa au declarat cativa consilieri locali) a vrut “sa puna mana” pe un teren al municipalitatii.
Surse care vor sa le fie pastrat anonimatul ne-au precizat ca in spatele acestei firme s-ar afla personaje cunoscute din Giurgiu, personaje care au afaceri si proprietati “fara numar”…
Asadar, punctul de pe ordinea de zi care ar fi trebuit aprobat, viza concesionarea prin licitatie publica a unui teren de 5.000 mp in zona adiacenta complexului sportiv din parcul Tineretului (langa Steaua Dunarii).
Primul care a atras atentia asupra unor nereguli a fost consilierul Adrian Anghelescu, care a spus ca are informatii ca aceasta firma este constituita cu doar doua saptamani in urma si ca nu ar avea experienta de a construi ceva acolo (terenuri de sport si de agrement).
Primarul Nicolae Barbu a admis ca acolo este o zona destinata sportului, insa a atentionat consilierii sa voteze in cunostinta de cauza…
Consilierul ALDE, Alexandru Vladu a mers mai departe si a spus ca firma are zero angajati, zero activitate si nici nu este inscrisa la Oficiul Registrului Comertului (ORC).
“Am verificat la ORC… Nu stiu cum poate o persoana fizica sa faca cerere in numele unei persoane juridice. E o firma fantoma. Despre ce discutam?”…
Nicolae Barbu: “Da, discutam despre o cerere care nu are sustinere. Sunteti sigur ca nu e inregistrata?”
Alexandru Vladu: “Am verificat la ORC si nu exista aceasta firma. Nu putem discuta acest proiect in aceasta situatie…”
Liviu Ionescu: “Din punct de vedere juridic, doamna Puiu Florentina depune la Primarie un document care poate duce in eroare atat consilierii cat si executivul Primariei. Eu vin si precizez ca, in situatia in care aceasta firma nu are niciun document de inregistrare, adresa inaintata de aceasta firma reprezinta un fals, este uz de fals si in acelasi timp este o intentie de a insela consilierii municipali.
Fapt pentru care dau aviz negativ pentru aceasta solicitare si rog sa se sesizeze compartimentul juridic pe aceasta problema. Daca nu se intampla asta, voi face in nume personal o sesizare catre cei in drept”.
Primarul Barbu a precizat la final ca, avand in vedere supozitiile consilierilor locali, care nu au niciun document oficial care sa le sustina afirmatiile, se va face o cerere la ORC pentru punerea la dispozitie a datelor cu privire la aceasta firma.
Iar secretarul Petre Rosu a cerut amanarea discutarii acestui punct de pe ordinea de zi…
Cert este ca punctului cu pricina i-a fost votata amanarea in unanimitate.
In ce priveste personajele din spatele acestei firme, ei bine, despre “impricinati” vom vorbi in alt material…