Cum e turcu’ si pistolu’ – dezastrul de la examenul de titularizare

Marti, 17 iulie au fost transmise datele statistice privind rezultatele de la concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante.
In judetul Giurgiu au fost inscrisi 272 de candidati, s-au retras 37 inainte de examen, doi au fost eliminate, iar 33 nu s-au prezentat la examen.
Inainte de contestatii – care se pot depune si astazi pana la ora 15:00 – 147 de candidati au obtinut note mai mari sau egale cu 5, din care 57 au avut note cuprinse intre 5 si 6,99.
Doar 90 de candidati au obtinut note mai mari sau egale cu 7, ceea ce le va permite sa ocupe posturi/catedre titularizabile.
Intr-o diagnoza a echitatii in sistemul de educatie 2016 – 2018 se arata ca cele mai mari procente ale cadrelor didactice fara pregatire au fost inregistrate in judetele Giurgiu (6,7% din totalul cadrelor didactice), Calarasi (6,3%), Tulcea (5,7%), Ilfov, Brasov si Vaslui.
In aceeasi lucrare, Giurgiu ocupa locul II la cele mai mari cresteri de personal didactic necalificat – (+ 1,1).
In aceasta situatie, devine inutila “condamnarea” elevilor sau a parintilor in urma rezultatelor la Capacitate sau BAC. Cum e turcu’ si pistolu’…
Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie.