De ce a ratat ALDE negocierile in CL si CJ

calmRezultatele slabe obtinute de ALDE Giurgiu la alegerile locale din 2016 scoate practic acest partid din negocierile de constituire a Consiliului local municipal si Consiliului Judetean Giurgiu. Va reamintim ca partidul lui Toma Petcu, Constantin Basangiac si Alexandru Vladu a obtinut doar trei posturi de consilieri locali si trei posturi de consilieri judeteni. In timp ce PSD a obtinut un scor care ii permite o majoritate confortabila atat in CJ cat si in CL – 11 consilieri locali si 20 de consilieri judeteni.
In aceste conditii, singurul lucru de care se pare ca s-a agatat Toma Petcu (ALDE) a fost protocolul dintre PSD si ALDE de la nivel national – protocol de care insa, PSD Giurgiu, se poate debarasa, in conditiile in care tafna “aldistilor” si atacurile acestora din campania electorala au atins cote ridicate.
Joi s-a consumat prima (si ultima) runda de negocieri la sediul PSD, negocieri din care se pare ca cei de la ALDE au iesit destul de… ciufuliti.
Surse credibile ne-au informat ca la Consiliul local, ALDE nu va obtine nimic – in afara de… trei membri ai comisiilor de specialitate. In ce priveste Consiliul Judetean, unde PSD are o majoritate confortabila, lucrurile ar trebui sa fie si mai transante, cu toate ca anumite surse au dat ca sigur un vicepresedinte de la ALDE (Basangiac sau Marius Stanciu?).
In conditiile in care Constantin Basangiac ar fi declinat propunerea, pesedistii sunt obligati sa nu uite pozitia vis a vis de PSD si de primarul Nicolae Barbu a fostului consilier municipal Marius Stanciu. Iar daca se intampla sa uite acele momente si vorbele grele aruncate de Stanciu, atunci nu mai este nimic de facut – PSD ar avea exact ce merita.
N.R. Acest material reprezinta opinia personala a autorului si este bazata pe surse din media locala.
Ion Diaconescu