De ce au boicotat liberalii sedinta Consiliului Local din 3 noiembrie – patru (ipotetice) motive

CL boicotCand tot giurgiuveanul spera ca liberalii (consilierii municipali) nu se mai intorc la vechile obiceiuri – acelea de a se pune contra unor proiecte de dezvoltare a orasului – iata ca vineri (3 noiembrie) s-a intamplat din nou.
Abia dupa sedinta CL, la care liberalii (cu exceptia lui Ladislau Pick) nu au participat, unii au inceput sa puna lucrurile cap la cap…
Cu doua ore inainte de sedinta extraordinara a CL, la sediul PNL trebuia sa fie o conferinta de presa. Dupa 20 de minute, jurnalistii au fost anuntati ca din cauza unor probleme urgente, presedintele PNL Giurgiu, Marin Anton nu poate ajunge, asa ca jurnalistii au facut… stanga imprejur. Anuntul a fost bizar, mai ales ca la sediu se aflau cativa liberali care ar fi avut vorbele la ei pentru a sustine conferinta (Marian Maroiu – presedinte al organizatiei municipale; Dana Danciu – presedinte organizatiei judetene de femei, consilierii locali Alina Meclea si George Tiganila…).
Si totusi, ce i-a determinat pe liberali sa nu vina la sedinta extraordinara de CL?
Daca ar fi fost an electoral, ar fi fost lesne de inteles… Punctele de pe ordinea de zi vizau acordarea de ajutoare financiare pentru achizitionarea de centrale termice a unor “consumatori razleti” – asadar castig electoral pentru primarul PSD.
Un alt punct viza asfaltarea din zona Ramadan cu bani de la bugetul de stat – asadar de la Guvernul PSD. De neacceptat!
Dar nu este an electoral si atunci cautam ce alte motive i-au… motivat. Sa fie motive personale?
Adica faptul ca Asociatia “Uniti pentru Giurgiu” (asociatia doamnei consilier Alina Meclea) nu a primit un sprijin financiar pentru organizarea unui concurs de fotbal de sala? Intelegem ca nu a indeplinit oarece conditiile legale…
Alte motive nu intrezarim, doar daca nu s-or fi suparat pe declaratia primarului Barbu, care a spus intr-o emisiune ca il va sustine la candidatura pentru Primarie in mandatul 2020/2024 pe Gigi Oprisan… Sa se fi suparat Marian Maroiu pe aceasta declaratie?
Cert este ca prin aceasta atitudine, liberalii nu au nimic de castigat din punct de vedere electoral. Din contra, practica o politica falimentara pentru partid, ceea ce le poate diminua din procentele si asa putine…
N.R. Nici cei de la ALDE nu au fost „mai breji”. De la sedinta au lipsit Alexandru Vladu (pe care il intelegem, ca e navetist, saracul) si Ionel Muscalu (care cel mai probabil, ori a fost ocupat cu „feisbucul”, ori… s-a uitat citind prin biblioteca.