De ce nu mai sunt… tonere in Giurgiu? Pentru ca se tiparesc adeziuni

TonereConferinta de presa de vineri sustinuta de PNL Giurgiu a fost ca un moment de stand up comedy intre prieteni, cand toata lumea stie ca cei de pe scena exagereaza pentru a le iesi… poanta.

Tema principala a conferintei a constituit-o, afluxul de cetateni din municipiul Giurgiu care se inghesuie sa isi faca adeziuni la sediile organizatiilor de cartier si la sediul “central” (din centrul municipiului) al Partidului National Liberal. Si toata aceasta inghesuiala a inceput sa se produca dupa ce deputatul Nicolae Florian a intrat in PNL si a fost numit presedinte interimar al organizatiei municipale…

Liviu Popazu, purtator de cuvant al PNL Giurgiu: “Ne asteptam ca venirea in randurile noastre a domnului deputat Nicolae Florian si a echipei domniei sale sa produca niste schimbari. Cea mai importanta (schimbare – N.R.) fiind afluxul de cetateni care vor sa activeze in randurile noastre. Ne bucuram ca un numar din ce in ce mai mare de cetateni se indreapta catre partidul nostru si nu vrem sa ascundem faptul ca acest lucru se datoreaza venirii domnului deputat Nicolae Florian si vom incerca sa gasim <<de munca>> pentru toti cei care adera la organizatia noastra. (…) Va asigur ca actiunea de reformare a structurilor din organizatiile de cartier si de baza, continua… Era normal, dupa aceasta mutare pe scena politica locala, si ne bucura afluxul de doritori care vor sa se inscrie in continuare in partidul nostru”.

Dr. Ladislau Pick: “Ceea ce vreau eu sa spun este mesajul de unitate din cadrul partidului si faptul ca ne bucura si suntem increzatori in viitorul liberalismului in Giurgiu. Ne bucura afluxul de doritori, avand in vedere probabil, perspectiva alegerilor din anul 2016. Astfel, tot mai multi giurgiuveni se indreapta catre organizatia noastra in contextul desfasurarii sedintelor pe OSV (organizatii pe langa sectiile de votare – N.R.), iar mesajul transmis de noi, cred ca a determinat acest aflux. Imi exprim increderea ca acest aflux va fi tot mai mare in perioada imediat urmatoare”.

Nicolae Florian, presedinte interimar al organizatiei municipale PNL Giurgiu: “Punem mare accent pe unitatea partidului si unitatea membrilor din organizatia municipala si respingem orice abordare de tip conflictual. Realitatea in ceea ce priveste afluxul de cetateni este la noi, la PNL, pentru ca noua ne place disciplina in randul membrilor de partid si consens in luarea deciziilor. Sigur ca este mult de lucru si la organizatia municipala, dar asta nu ne sperie, avem incredere in viitor si in faptul ca giurgiuvenii isi doresc o echipa politica puternica care sa le reprezinte interesele. PNL in municipiul Giurgiu a avut rezultate deosebite de-a lungul celor 25 de ani postdecembristi, si atunci de ce sa nu gandim ca atentia noastra, responsabilitatea, disciplina, nu contribuie la o buna coordonare politica si atragerea intentiei de vot catre PNL in municipiul Giurgiu”.

Acestea sunt declaratiile – aproape trase la indigo – iar elementul comun, care le confera… credibilitate este repetarea obsesiva a cuvintelor aflux, cetateni, disciplina si unitate.

Daca pe 11 octombrie, dupa alegerile cu un singur candidat de la PSD, social democratii se confruntau cu aceeasi problema: afluxul de cetateni care au dat buzna in sectiile de votare sa isi completeze adeziuni, iata ca si liberalii au aceeasi problema existentiala: nu mai fac fata… la aflux.

P.S. Mai multi librari din municipiu au fost surprinsi sa vada ca de doua saptamani, secretarele de la PSD si PNL au achizitionat toate tonerele de imprimanta din magazinele de specialitate pentru a putea face fata… afluxului de giurgiuveni care isi arata adeziunea – mai intai pentru PSD, iar acum pentru PNL.

P.S. BIS – Surse care vor sa-si pastreze anonimatul ne-au informat ca si Primaria Giurgiu este asaltata de carciumari care vor aprobari pentru a-si infiinta puncte de lucru (masute, scaune si cate un gratar cu hota) pe langa OSV-urile care apartin PNL Giurgiu. Ei spun ca vor face plangere la consiliul concurentei, pentru ca anumite carciumi, asezate istoric/strategic, ar fi avantajate. Ei (carciumarii – N.R.) au declarat pe propria raspundere in cererile catre Primarie, ca nu vor ingrosa “afluxul”  – adica nu se vor inscrie in PNL, ci vor doar sa isi “ingrase” afacerea prin aceasta noua oportunitate.

4 comentarii

 1. Dacă as fi în locul lui Popazu, nu m-as grăbi sa accept oferta. Adevărat, politica e damă de consumație. Dar și presa din ziua de azi a ajuns țiitoarea potentatilor. Așa că, s-ar putea sa nimerească din lac în …puț, pardon de expresie!

 2. Alaltaieri in drum spre casa am vazut cum 2 insi il bateau pe un al 3-lea .Ma grabeam , nu m-am bagat.
  Ieri 4 il bateau pe al 5-lea .Nici de data nu am intervenit .Aveam alta treaba .
  Dar azi cand am vazut cum 8 il bateau pe al 9-lea n-am mai rezistat .I-am dat si eu cu sete sa ma tina minte….daca tot vroia bataie.
  P.S. Sa nu va suparati pe mine .E luata cu popy-paste .Io n-am zis nimic 😉

 3. Touche!Aveti mestesugul vorbelor si simtul umorului, domnule Liviu Popazu. Daca se va intampla sa divortati de politica (sau politica sa nu va mai vrea – deh, stiti ce se spune despre ea) va asigur ca aveti un loc in redactie la Opinia. Domnia voastra… cu pixul, ceilalti cu regretele ca s-a pronuntat divortul. Marturisesc ca intrarea Dvs in politica a fost o mare pierdere pentru presa.
  Nu stiu daca si viceversa se aplica.
  Cu stima si consideratiune

 4. Mărturisesc ca am o problema …aproape existențiala: vreau sa fiu pe placul lui JIM, dar nu reușesc deloc! Când declarațiile noastre sunt disonante, JIM ne mustruluieste; când declarațiile noastre coincid, JIM ne mustruluieste, parca si mai abitir. Ca-n bancurile cu naivi: fie ca avem șapca, fie ca nu avem, JIM ne trage un dos de palma peste ochi. Pai, așa ne trebuie, dacă nu suntem ordonatori principali de credite… 🙂
  Acum, fara gluma, nu am afirmat ca ne sperie „afluxul”, ca doar nu ne refeream la digul de lângă Podul Bizets, zău așa… Am spus doar ca ne bucura acest aflux – si, evident, nici de data aceasta nu facem referire la digul de la Podul Bizets.
  Per total, am citit ultimele articole despre PNL cu zâmbetul pe buze. Sigur ca m-as fi distrat de-a binelea, dacă același ton sugubat l-as fi remarcat si in articolele despre alte partide. Dar, deocamdată, când un oarecare se înscrie la alții, e o „lovitura de imagine”. Când cineva se înscrie la noi, totul e prezentat ca o …mezalianță compromițătoare! Așa ca, doar zâmbesc…
  P.S. De câte ori vom organiza o sedinta cu mai mult de o suta de participanți, vom recurge la soluția „spații private”. De ce? Simplu. Am fi mers in Tineret Sud, dar sediul nostru ne-a fost luat cu japca si atribuit tineretului pesedist – probabil, cadou la „majorat”. Am fi mers in Tineret Nord, dar (vorba Președintelui nostru: GHINION!) spațiul ne-a fost luat si făcut cadou l’ALDE unii mai traseisti. Si putem continua cu PPS, PPPS etc.

Comentariile sunt inchise