Decizie a Ministerului Transporturilor: porturile de pe malul Dunarii aflate in administrarea APDF vor trece la autoritatile locale

Aflat in vizita la Turnu Severin, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marți că porturile de pe malul Dunării aflate în prezent în administrarea APDF Giurgiu vor trece la autoritățile locale.
Atat primarul din Turnu Severin, cat si presedintele CJ Mehedinti, au preluat informatia si au postat-o pe conturile lor de socializare.
Ministrul Răzvan Cuc a dat asigurări că preluarea portului de către municipalitate este într-un stadiu avansat, urmând ca până la sfârșitul anului să se emită hotărârea de guvern în baza căreia se va realiza acest transfer”, a scris pe facebook primarul din Drobeta Turnu Severin.
“La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, domnul ministru ne-a transmis că decizia ca porturile de la Dunăre să fie transferate autorităților locale s-a luat deja”, a scris si presedintele CJ Mehedinti.
Sunt mai bine de 10 ani de cand exista aceasta disputa: porturile din orase sa ramana la APDF sau sa fie preluate de administratiile locale si niciun ministru nu a avut curajul sa ia taurul de coarne si sa spuna cum este mai bine.
Razvan Cuc pare ca a rezolvat problema. Ramane de vazut daca autoritatile locale vor avea capacitatea de a dezvolta porturile si daca APDF va mai avea vreun rol in aceasta ecuatie…