Demo – Câţi-ca-voi! (Floarea din gradina Spitalului Judetean)

floriMotto: Sus, pe gardul dinspre vie,/O găină cenuşie/Şi-un cocoş împintenat/S-au suit şi stau la sfat:/– Ia te uită, mă rog ţie,/Cât de sus ne-am înălţat!…/Şi deodată, cu glas mare,/Începură amândoi,/Să cotcodăcească-n soare:/– Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…/Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…/Dar de sus, din corcoduş,/Pitulându-se-ntre foi, mititel şi jucăuş,/Le-a răspuns un piţigoi:/– Câţi-ca-voi! Câţi-ca-voi!… (Câţi-ca-voi! – George Topârceanu)
Doamna Elena Dinu candideaza pentru PSD Giurgiu la un post de parlamentar in Camera Deputatilor… Ok.
Doamna Elena Dinu ne spune intr-o recenta conferinta de presa (din postura de candidat PSD!?) care sunt prioritatile domniei sale pentru ca sanatatea giurgiuvenilor sa fie… sanatoasa. Si asta este ok…
Ce nu este in regula? Discursul doamnei in cauza nu este ok. Pentru ca este un discurs care atenteaza la… sanatatea mintala a electorilor pacienti. Pentru ca acelasi discurs l-a mai avut doamna in mai multe randuri – cand era la PD, cand activa la PDL, cand era liberala cu patalama, iar acum are acelasi discurs, insa facut de sub umbrela social democrata…
Ce ne spune acum Elena Dinu? Sunt aceleasi chestiuni pe care le spunea si “mai demult mai dedemult”, o dovada in plus ca in sistemul sanitar din amaratul asta de judet nu s-a intamplat nimic bun. Cui trebuie sa multumim? Politicienilor, desigur, celor care s-au perindat la carma judetului si au tarnosit scaunele Parlamentului – pe bani multi si publici – in ultimii 26 de ani.
Doamna candidat Elena Dinu ne spune – din postura de manager al Spitalului Judetean (pentru a doua oara in decursul ultimilor sapte ani) – ca nu avem paturi de ajuns, ca nu avem specialisti, ca nu exista o dotare tehnica suficienta, ca ambulantele sunt putine si uzate, ca se platesc bani multi pentru incalzirea Spitalului si ca (in sfarsit o veste buna!) a venit la Giurgiu un specialist cardiolog. Care deocamdata face naveta la Bucuresti si care nu se stie cat o sa ramana la Giurgiu… O floare cu care nu se face nicidecum primavara…
Pai, toate astea sunt aceleasi probleme pe care le are Spitalul Judetean de zeci de ani. Le stiam si noi, le stiu si pacientii – care fug de Spitalul din Giurgiu ca dracu’ de tamaie…
Sunt chestiuni care ni se repeat ca un leit motiv din patru in patru ani, cu certitudinea politicienilor ca vorbesc unor retardati, carora li s-a spalat creierul cu supradoze de Xanax, fix in preajma alegerilor…
Noroc cu memoria Internetului, la care apelam sa aflam istoria politica a candidatilor nostri…elena-dinuElena Dinu: in 1999 a intrat in organizatia de tineret a PD, in acelasi an a ajuns vicepresedinte a organizatiei, apoi vicepresedinte in BPJ al PD Giurgiu. A urmat presedintia organizatiei municipale PD, dupa care a fost numita subprefect de Giurgiu (octombrie, 2005).
In anul 2000 o gasim pe listele PD pentru Consiliul municipal. In 2004, pe aceleasi liste, obtine postul de consilier local PD, iar in toamna anului 2004 este pe listele Aliantei DA pentru Parlament. Ramane consilier local, iar in 2010 preia organizatia judeteana de femei a PDL. (http://www.focus-giurgiu.ro/articol_948_focus_pg_0.htm si http://www.giurgiu-news.ro/ELENA-DINU–MI-AM-DORIT-SA-REVIN-IN-POLITICA-2804/pagina-3)
Din aceasta functie, in 2012 face un salt “istoric” si trece la PNL, unde Lucian Iliescu o trece din nou pe listele pentru Consiliul local (http://machiavelli.ro/stiri.php?art=39757 ). Pozitie din care combate cu avant politic liberal toate proiectele de dezvoltare a orasului puse pe masa de executivul Primariei. Inclusiv construirea de parcari, locuri de joaca si terenuri de sport in cartierele din municipiu. Si sa nu uitam ca in anul 2013 o gasim pe Elena Dinu director al Serviciului de Ambulanta Giurgiu (http://giurgiuonline.net/elena-cristina-dinu-este-director-la-ambulanta-giurgiu/).
Cu cateva luni in urma (la putin timp dupa alegerile locale), Elena Dinu devine brusc social democrata cu acte in regula si cu adeziune si la putin timp se face anuntul bulversant: Elena Dinu ocupa locul III pe lista PSD Giurgiu pentru Camera Deputatilor…
Revenind la istoria politica zbuciumata a doamnei Elena Dinu, nu putem sa nu ne amintim si de un articol scris in 30 iulie, 2010 de regretatul jurnalist Traian Metaxa, care scria pe blogul “Presa pe unde” ca doamna Elena Dinu nu a fost un manager cu care unitatea spitaliceasca din Giurgiu sa se mandreasca, drept pentru care a fost inlocuita cu Mihai Petre. La vremea respectiva, doamna Elena Dinu fusese unsa manager… via PDL. Iata ce scria Metaxa la vremea respectiva: (http://metaxatraian.blogspot.ro/2010_07_25_archive.html):
“(…) În principiu schimbările dese nu sunt cheia marilor succeste, dar de data asta avem de-a face cu o schimbare de bine pentru că Elena Dinu a avut o slabă perstaţie managerială. Mandatul său în fruntea acestei instituţii nu a îmbunătăţit cu nimic situaţia precară înregistrată, cel puţin, la nivelul aparaturii medicale sau a aprovizionării cu medicamente. Nu mai vorbim despre completarea posturilor cu specialişti, despre reabilitări, igienă sau înfiinţarea de secţii noi.
Lăsând la o parte faptul că nu a avut sprijinul necesar din partea ministerului, nici calităţile manageriale nu au dat-o afară din casă. În cazul său, din biroul de unde ieşea doar atunci când se deplasa la Bucureşti, la sedul partidului care a propulsat-o pe această funcţie. Ghiciţi dumneavoastră care.
Important este ca spitalul şi cei ce apelează la sistemul sanitar să câştige de pe urma acestei schimbări. (….) Am văzut că unii îşi pun întrebarea ce-i rezerva partidul doamnei Elena Dinu? Uite că asta chiar nu mă interesează. Şi cred că nici pe giurgiuveni. Sper să nu-i dea o funcţie de conducere pe undeva. Cum ar fi prin minister sau vreo funcţie de inspector guvernamental. Nu de alta, dar pe unde a fost, doamna Dinu (ca manager) a lasat urme cât lasă şarpele pe piatră.”
N.R. Sigur ca se vor face speculatii… Ce interes apara autorul articolului? Cine i-a comandat articolul? Ce se ascunde in spatele scriiturii si ce se urmareste cu asta?
Pentru ca cei care isi pun aceste intrebari sa nu isi mai chinuie inutil neuronii – este doar un mic demo care releva faptul ca oricat Xanax pun in vorbe politicienii, indiferent de culoarea lor, memoria electorilor este din ce in ce mai greu de amortit. Atat.
Ion Diaconescu

Un comentariu

Comentariile sunt inchise