Desi judetul si municipiul Giurgiu „nu sunt centrul universului politic”, am putea avea un nou ministru

Intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau a declarat ca Giurgiu ar putea avea un nou ministru – evident, in noul Guvern remaniat.
Sigur ca domnul Badalau, fiind in Comisia de evaluare a ministrilor si avand o (noua) relatie apropiata cu Liviu Dragnea, va face toate eforturile ca Giurgiu sa dea tarii un nou ministru – dupa ce deputatii Razvan Cuc (PSD) si Toma Petcu (ALDE) au “renuntat” la portofoliile ocupate la Transporturi si Energie.
“Probabil ca vom reusi sa propunem si noi ceva din Giurgiu, spre satisfactia unor colegi ziaristi… Vom avea din nou ministri, ati vazut ca a fost o mare tragedie ca am pierdut ministri – n-am pierdut nimic! Ideea este sa ne facem datoria. Dar atunci ati vazut, foarte multe publicatii anuntau o mare tragedie ca nu mai e ministru nustiu cine. Functia de ministru este extrem de volatila si nu e o asa mare tragedie.
Pe de alta parte, vreau sa va spun un lucru, cu tot regretul, sa stiti ca judetul Giurgiu, municipiul Giurgiu, nu este centrul universului politic pentru tara asta. Sunt municipii si judete mult mai mari ca numar de alegatori… Noi la Giurgiu am fost invatati ca de la Giurgiu trebuie sa se dea scanteia politica. Si a PSD-ului si a altor partide” a declarat Niculae Badalau.
Un lucru nu intelegem, daca Giurgiu este asa de mic si insignifiant (“nu este centrul universului politic in tara asta”), de ce are rezultate atat de bune in alegeri? Si ce ar trebui sa faca in plus organizatia PSD (in afara de rezultatele la vot) pentru avea – pe merit – un om inteligent intr-un post de ministru?
Si de ce se zbate domnul Badalau pentru un post de ministru, daca Giurgiu este atat de… subtire la resursele umane.
N.R. Nu stim cine va fi norocosul giurgiuvean al unei functii de ministru, insa stim sigur ca doi membri PSD au fost scosi de pe “lista” de Niculae Badalau, care a precizat:
“In afara de Razvan Cuc si Andrei Alexandru, oricine din PSD poate fi nominalizat pentru o functie de ministru in urmatorul Guvern”.
Ion Diaconescu