Din cauza unor toalete ecologice, consilierii lui Floricel si Vladu s-au facut… de rahat

toalete ecoConsilierii PNL si cei de la ALDE si-au dat astazi cu dreptul… in stanga, la prima sedinta ordinara a CL.
In prima sedinta ordinara a Consiliului local Giurgiu, consilierii PNL si ALDE au reusit performanta de a se face… de bacanie. Profitand de faptul ca un consilier al PSD n-a fost prezent (din cauza de sanatate), consilierii lui Floricel si ai lui Vladu si-au dat mana si cu avant revolutionar s-au hotarat sa se abtina (cazul celor de la PNL) sau sa nu voteze (cei de la ALDE) suplimentarea Bugetului centralizat al institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii si subventii pe anul 2016.
Motivul principal a fost adus la cunostinta consilierilor rebeli de fostul viceprimar decazut la calitatea de consilier – Alexandru Vladu si facea referire la niste… toalete ecologice. Este vorba de niste toalete pe care municipalitatea ar trebui sa le achizitioneze sis a le plaseze la stadionul Marin Anastasovici, pentru ca stadionul sa fie omologat de UEFA pentru liga campionilor. Ei bine, Alexandru Vladu a spus ca nu este de accord, ca sunt prea multi bani, etc. Interesant. Adica, Alexandru Vladu nu mai este aparatorul sportului giurgiuvean, nu mai conduce sin u mai sponsorizeaza vestita galerie a Astralilor? Te pomenesti ca nici pe la evenimentele cultural/manelistice nu mai da… Ei bine, chestiunea toaletelor i-a cam bagat… in rahat pe consilierii care l-au luat pe Vladu in serios.
Ajunsi la punctul suplimentar, care facea referire la majorarea capitalului social a SC Tracum, consilierii chiar se pregateau sa voteze cu toate mainile din dotare acest proiect, moment in care, primarul Nicolae Barbu a intervenit spunandu-le ca voteaza degeaba majorarea capitalului social, atata timp cat n-au votat bugetul.
Mai mult de atat, edilul sef le-a explicat conislierilor ca nevotarea bugetului are consecinte grave si in ce priveste igienizarea scolilor, dar si pentru salariatii de la cateva unitati din cadrul Primariei, care nu isi vor mai putea lua salariile pe 10 iulie.
“Trebuia sa ganditi toate proiectele de hoararit in contextul tuturor punctelor acestora. Degeaba votati acum majorarea capitalului social la Tracum, atata timp cat n-ati votat bugetul.
Nu este simplu sa platim belele de la TRACUM din anii 2008 – 2010. Dar am zis sa pastram patrimoniul sa nu ajunga pe mana te miri cui. Asa ca am luat decizia ca din sursele primariei sa sustinem acest lucru. Acum, dumneavoastra nu ati facut decat sa grabiti falimentul acestei societati.
Nu ati votat bugetul pentru un anumit punct, dar ganditi-va ca nu ati votat nici bugetul cu viramentele de bani intre scoli, iar in aceasta vara nu vom putea da drumul lucrarilor de curatenie si igienizare. Nu avem de unde sa asiguram surse de finantare pentru ca n-ati votat bugetul.
Nu ati votat nici sustinerea financiara de la bugetul local a diferentei negative care apare datorita pretului mai mare la colectarea gunoiului.
Domnilor, un buget este unitar, iar cetatenii trebuie sa stie cine este responsabil, de ce nu se face curatenie…
Mai sunt si plati de salarii la anumite directii din subordinea Primariei. Oamenii nu isi vor lua salariile pe 10 iulie. E bine sa stie din cauza cui nu isi primesc salariile. Cand votati impotriva a ceva ce nu va convine, ganditi-va si la repercursiuni” a spus primarul Barbu.
Edilul sef a precizat la final ca va convoca in cel mai scurt timp o sedinta extraordinara si va reglemnenta cu consilierii PSD toate aceste nereguli provocate de o vanitate etalata ostentativ si nepotrivit a consilierilor PNL si ALDE.
“Nu o sa pun cetatenii orasului intr-o astfel de situatie. Voi convoca o extraordinara. PSD are majoritatea necesara – puteti sa nu veniti la sedinta. Noi nu vom lasa scolile asa cum vreti dumneavoastra. Acesta a fost un semnal de care sper sa tineti cont: sa studiati inainte de a veni in consiliu, ce repercusioni ar avea votul negative pe care il dati.
Impreuna cu consilierii de la PSD vom aproba bugetul, insa dumneavoastra ceti ramane cu aceasta rusine.
Nu e normal ceea ce faceti. Cetatenii si-au asumat prin vot o directie si dvs veniti iarasi sa va puneti contra dezvoltarii orasului” a declarat Nicolae Barbu.

Vidan Joru

2 comentarii

  1. Presedintele de sedinta a consiliului local Giurgiu, domnul Gigi Oprisan a trecut BAC-ul? Intreb asta deoarece am audiat sedinta pe postul Muntenia TV si m-a zgariat la ureche expresia lui din finalul sedintei „sa continuam mai departe”. Ce sa mai spun de tupeul de prost gust de a conducere sedinta prin replici de 2 lei la adresa consilierilor care cereau cuvantul!.Cu toata stima, domnule primar Barbu,mai taiati-i din nas ca trage in jos partidul!

Comentariile sunt inchise