Din ciclul „Cu mască, fără mască”, s-a modificat schimbarea – purtarea măștii este doar o recomandare

Doamna prefect și-a dat încă o dată cu stangul în dreptul. După ce a clocit un comunicat de presă prin care purtarea măștii era obligatorie, tăntica s-a sucit și ne spune, după o convocare în fapt de seară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că este doar o recomandare.
Se pare că șefii doamnei (ăia din Capitală) au tras-o de urechi: Vela – „Păi bine bre tanti Aneta, matale hotărăști de capul lu’ matale că ce și că cum? La loc comanda și fă-te de râs în cătunul tău de baștină!”
Iată cum sună noul comunicat de presă, adicătelea, noua ordine județeană emisă de tanti de la Prefectură:

Vă informăm că în urma întrunirii de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, au fost adoptate următoarele hotărâri:
– Începând cu data de 08.04.2020, reprezentanții autorităților publice locale și ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniul punerii în aplicare a Ordonanțelor Militare nr. 1-7/2020 au obligația de a informa locuitorii județului, precum și persoanele care tranzitează județul, despre necesitatea acoperirii feței (nas, gură) cu orice material de protecție de unică folosință sau reutilizabil (măști, măști improvizate, eșarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS – CoV – 2;
– Începând cu data de 08.04.2020, se recomandă pentru toţi locuitorii judeţului Giurgiu, precum şi pentru persoanele care tranzitează judeţul Giurgiu, să îşi acopere faţa (nas, gură) cu orice material de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabil (măşti, măşti improvizate, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în interiorul tuturor spaţiilor publice (spaţii comerciale şi de producţie, sediul instituţiilor publice etc.);
– Conducerea agenţilor economici şi a instituţiilor are obligaţia de a recomanda cetăţenilor ca în interiorul tuturor spaţiilor publice (spaţii comerciale şi de producţie, sediul instituţiilor publice etc.) să îşi acopere faţa (nas, gură) cu orice material de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabil (măşti, măşti improvizate, eşarfe sau alte accesorii vestimentare);
Au fost suplimentate spații amenajate pentru carantină, pentru cazarea persoanelor care revin în țară din zonele roșii;
Au fost asigurate spații de cazare pentru personalul medico-sanitar confirmat COVID-19 care nu necesită internarea sau pentru personalul medico-sanitar care interacționează cu pacienți și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru.
PREFECT,
ANETA MATEI

N.R. Mai jos, ca să nu existe discuții, am făcut din vreme un printscreen după comunicatul în care purtarea măştii era… obligatorie. Fix de pe site-ul Prefecturii Giurgiu.