Din ciclul: și liberalii spun lucruri trăsnite – Dan Motreanu și statistica electoral/motivațională

Invitat la Adunarea generala a organizatiei municipale PNL Giurgiu, presedintele interimar al liberalilor (cel impus de la Centru) – Dan Motreanu – s-a intrecut in a spune… lucruri trasnite si o serie intreaga de neadevaruri.
Discursul electoral-motivational al lui Motreanu a aratat ca omul nu stapaneste defel realitatile municipiului sau judetului, ca sa nu mai vorbim de realitatea situatiei jalnice in care se afla partidul sau la Giurgiu…
Iata cateva mostre din discursul (slab) al lui Motreanu:
“Ca sa castigam alegerile la nivel national, trebuie sa castigam in fiecare judet” – logic, nu-i asa?
“… organizatia noastra are de dus o batalie foarte grea: aceea de a reveni ceea ce a fost – primul partid politic din judetul Giurgiu. Sunt sunt in sala, probabil multi liberali, din perioada cand PNL avea Primaria si CJ, si stiu ca lucrurile aratau mai bine decat acum…” – normal, “tot tiganu-si lauda ciocanu’ “.
In acceptiunea lui Motreanu, municipiul si judetul Giurgiu sunt in epoca de piatra, iar domnia sa a nimerit aici… din viitor.
“M-am uitat pe statistici cand am venit aici si voiam sa gasesc un domeniu macar in care municipalitatea din Giurgiu sa fie pe locurile fruntase din Romania.
La siguranta cetateanului in oras am avut surpriza neplacuta sa observ ca suntem printre ultimele municipii resedinta de judet in ce priveste siguranta cetateanului.
Spitalul este printre ultimele ca dotare, ca medici, ca servicii.
M-am gandit ca poate avem cele mai bune scoli si din pacate, statistica ne spune ca avem scoli sub nivelul mediei pe tara.
M-am gandit ca poate avem investitii atrase si locuri de munca bine platite ca giurgiuvenii sa nu mai plece in strainatate – nu le avem nici pe acestea.
Spatii verzi unde sa ne relaxam, dar si la acest capitol, municipiul sta foarte prost.
Deci trebuie sa ne implicam cu adevarat pentriu schimbarea din municipiul Giurgiu. E timpul sa iesim cu adevarat la lumina si sa spunem lucrurilor pe nume pentru a schimba administratia municipiului”.
Acuma, inreb si eu, daca-i asa, cine naiba e de vina?
Motreanu asta stie ca timp de 12 ani municipiul a fost condus de liberalul Lucian Iliescu si timp de 8 ani Consiliul Judetean a fost condus de doi liberali: Dumitru Beianu si Vasile Mustatea?
L-au informat statisticile alea pe Motreanu ca in cei 12 ani de iliescienism, in sertarele Primariei nu a existat niciun proiect pentru atragerea de fonduri europene?
Motreanu mai spune ca in Giurgiu s-au atras ZERO fonduri europene. Nu stim in ce statistici a gasit asta, dar documentele oficiale spun ca in ultimii 6 ani, proiectele cu bani europeni au ajuns la 85 de milioane de euro (proiecte in implementare si depuse) din care proiecte efectiv in implementare – 30 de milioane de euro. Numai in municipiul Giurgiu.
Nu e o nenorocire ca Motreanu spune lucruri trasnite, dar macar sa se documenteze si sa nu mai spuna minciuni.

Ion Diaconescu