Din culisele CEX PSD – Ce nemultumiri are Niculae Badalau

Surse din presa centrala au notat ca sedința CEX PSD de miercuri seara a fost marcată de tensiuni mari între șefi de organizații, dar și între premierul Viorica Dăncilă și o parte din liderii județeni. La un moment dat, Viorica Dancila ar fi lansat un avertisment dur:
“Stiu ca sunt diverse persoane care se intalnesc prin cluburi si restaurante. Sa tinem minte acele persoane, pentru ca deciziile se iau aici in CEX. O sa ne vedem noi aici pe 11 noiembrie (dupa primul tur al alegerilor prezidentiale – N.R.) si o sa discutam fata in fata despre ce-a fost la vot. O sa ne privim ochi in ochi cine a avut si cine nu a avut rezultate”, ar fi spus Dăncilă.

Avertisment pentru primarii PSD
Presedintele PSD le-a transmis liderilor judeteni sa duca mesajul ei catre primarii PSD ca cine nu munceste si nu face scor nu va mai fi candidat din partea social democratilor.
“Primarii sa faca si ei ceva, nu sa stea numai cu mana intinsa”, a mai spus Dancila.

Contre pe banii din FDI – ce nemultumiri are Badalau
Sursele spun ca in cadrul CEX PSD de miercuri, liderii de organizatii judetene s-au plans ca nu au fost consultati cand s-au stabilit urgentele pentru banii pentru pe proiectele locale prevazute in Fondul de Dezvoltare si Investii (FDI). Ministrul Niculae Badalau, presedintele organizatiei PSD Giurgiu a spus ca in Giurgiu s-au dat bani de proiecte dar nu s-a mers pe urgente si a dat exemplu de o primarie ALDE care ar fi primit bani dar nu era nicio prioritate acolo. Badalau s-a aratat deranjat ca nu a fost si el consultat cand s-au stabilit urgentele, iar Viorica Dancila l-a intrebat daca are de facut cuiva anume din Guvern vreun repros. Niculae Badalau l-a indicat pe consilierul economic al premierului.
In discutie au mai intervenit Marian Oprisan (Vrancea) si Dumitru Buzatu (Vaslui) care s-au declarat nemultumit de felul in care s-a implementat FDI.
Pentru FDI este disponibila suma de 5 miliarde de lei, insa s-au depus proiecte de peste 70 de miliarde de lei.