Domnule ministru, pentru starea in care se afla DN 5B, pleaca cineva acasa?

Aflam dintr-o postare pe facebook (pe contul Ministrului Transporturilor, Razvan Cuc) ca duminica, 10 martie, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc o sedinta la care au fost convocati sefii Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), dar si directorul general al CNAIR.
O sedinta in care ministrul Razvan Cuc le-a solicitat celor prezenti sa se mobilizeze si sa isi faca treaba, in caz contrar urmand sa plateasca cu functia…
La Ministerul Transporturilor, se muncește. Am convocat o ședință cu directorul general CNAIR și șefii Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP). Discuțiile pe care le-am purtat au vizat starea actuală a infrastructurii, măsurile întreprinse până în prezent pentru creșterea siguranței în trafic, problemele întâmpinate în relația cu constructorii. Mergând des pe drumurile naționale am constat starea deficitară a acestora. De aceea, le-am solicitat ca întreținerea drumurilor naționale prin aplicarea de covoare asfaltice, să fie printre prioritățile DRDP-urilor. Le-am cerut să se mobilizeze și să își facă treaba, în caz contrar urmând să plătească cu funcția. Directorii regionali să meargă pe teren, să nu stea în birouri, pentru că singura lor susținere în funcție este munca. Pentru că, în acest an, după aprobarea bugetului, vom avea mulți bani pentru proiectele din infrastructură, trebuie să facă tot ceea ce ține de ei pentru ca lucrările să se realizeze în termen și cu respectarea standardelor de calitate. La sfârșitul anului, cine nu are realizată 100% execuția bugetară, va pleca.”, scrie ministrul pe contul sau de facebook.
Intelegem ca masurile drastice se vor lua de acum incolo…
Insa nu putem sa nu ne raportam la DN5B (Giurgiu – Ghimpati), care este intr-o stare jalnica de cativa ani buni, perioada in care la DRDP au fost si sunt si acum, sefi din Giurgiu.
Pentru non combat… retroactiv nu se ia nicio masura disciplinara?
Fara nicio suparare si fara niciun apropos sau parti pris, este doar o intrebare legitima, pe care o punem in numele giurgiuvenilor.