Drama bolnavilor de cancer la Spitalul Judetean Giurgiu – de o saptamana fara medic oncolog

Nu putem crede ca cineva se joaca de-a baba oarba cu soarta bolnavilor de cancer din judetul Giurgiu. Putem sa ne gandim doar la indiferenta si suficienta unora care cred ca lor nu li se poate intampla.
Daca nu era postarea de pe facebook a unei giurgiuvence – pe 6 iulie –poate ca situatia s-ar fimai taraganat…
Concret, pe 6 iulie, un strigat de disperare a penetrat reteaua de socializare amintita:
„Spital JUDETEAN FARA ONCOLOG.
La spitalul judetean Giurgiu au ramas fara singurul medic oncolog, bolnav si el. Oamenii inregistrati la tratament sunt obligati !!IAR!! sa faca naveta aproape 90 de kilometri. Au de mers pana la Bolintin Vale daca vor medicamentele, cel putin pana in TOAMNA. Si spun iar, pentru ca situatia se repeta de ani de zile. Este cunoscut chinul de la oncologia Spitalului Judetean Giurgiu, dar solutii nu au fost in stare sa gaseasca.
Sute de bolnavi sunt in grija unui singur medic, acum plecat si el sa se trateze.
Cabinetul medical este intr-o anexa insalubra a Spitalului Judetean.
Bolnavii vin cu zecile in fiecare zi de consult, unii de noaptea.
Se fac liste lungi de asteptare, bolnavii dorm pe hol sau pe bancile din curte pana le vine randul.
Ca si cum durerea nu era destula, pacientii au aflat ca medicul va lipsi pana in luna OCTOMBRIE. Ca sa nu intrerupa tratamentul sunt nevoiti sa mearga, fiecare cum poate/ daca poate, la 90 de km distanta.”Dupa foarte scurt timp, in aceeasi zi, un reprezentant al Sindicatului de la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu a postat un comment prin care incearca sa linisteasca oarecum spiritele si sa minimalizeze dramatismul situatiei.
Singurul lucru cert postat de syndicalist se refera la data si ora la care era programat concursul pentru ocuparea unui post de medic specialist in oncologie – 9 iulie 2018, la ora 10:00. Si ca sa linisteasca spiritele, reprezentantul oamenilor muncii din Spital a precizat: “(…) domnul doctor (medicul oncolog care a intrat in CM – N.R.) a luat masuri prin asiguraeea schemelor de tratament (a pacientilor, presupunemN.R.) pana la definitivarea pe post a medicului inscris la concurs”.
Examenul a fost sustinut si, aflam pe 9 iulie, dintr-o postare a deputatului Elena Dinu ca medicul care a participat a si promovat examenul…“Veşti bune pentru pacienţii din judeţul Giurgiu! Astăzi, a fost promovat examenul pentru postul de medic specialist în specialitatea oncologie, în urma concursului organizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, urmând ca medicul care a promovat concursul să se prezinte în cel mai scurt timp la post.
De asemenea, echipa de medici a Spitalului Judeţean Giurgiu se va mări şi cu un nou medic în specialitatea obstetrică- ginecologie.”, a scris demnitarul pe contul personal de facebook.
Oficial, nimic!
Niciun comunicat de presa de la conducerea spitalului… Cat timp va dura pana noul medic isi incepe activitatea la cabinet, cum va prelua portofoliul fostului medic, care va fi programul? Daca acest medic nou are un nume si un CV in spate…
Nimic din toate acestea, ceea ce le transmite bolnavilor aceeasi stare de incertitudine si de… parasire.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise