Drept la replica

drept la replicaIn urma publicarii in editia print si pe site-ul Opinia giurgiuveanului a articolului “Sase miliarde in patru ani – dedicatii fara numar de la Beianu pentru Valahia TV”, ne-a fost trimis un drept la replica pe care il publicam in forma in care acesta a fost primit.

DREPTUL LA REPLICĂ

Stimate Domnule Ion Diaconescu,
În virtutea dreptului la replică, vă rog sa publicaţi următorul text, urmare a articolului apărut în Opinia giurgiuveanului, intitulat „Şase miliarde în patru ani – dedicaţii fără număr de la Beianu pentru Valahia TV”

DREPTUL LA REPLICA
Constat în ultima vreme un tot mai mare interes faţă de persoana mea şi, mai mult, observ că sunt reluate cu înverşunare teme care au fost supuse în repetate rânduri atenţiei opiniei publice şi de către alţii. Faţă de cele afirmate de Dvs. în articolul la care fac referire, repet ceea ce am mai spus deja: începând cu perioada menţionată de dvs., nu am fost şi nu sunt implicat în deţinerea sau administrarea firmei ROMPROD.
Consider că pentru un minim deontologic şi „fără exagerări care să dea bine şi să îmbrobodească potenţialul elector”, ar fi trebuit să prezentaţi, având acces direct la sursă, toate contractele încheiate între CJG şi societăţile de presă din perioada respectivă. Am spus şi repet, din nou, că exceptând Vlaşca, pe atunci ziar de partid, toate publicaţiile vremii au beneficiat, în mandatul meu de preşedinte al CJG, de contracte rezonabile ca sumă, absolut necesare pentru finanţarea necondiţionată a publicaţiilor de presă, demers firesc cel puţin până la cristalizarea unui mediu de afaceri puternic care să susţină structurile media.
Astfel, eu cred că, în situaţia actuală, recredibilizarea ar trebui să privească nu doar clasa politică ci şi domeniul presei. Media locală ar trebui susţinută în mod transparent de instituţii publice, în funcţie de numărul de cititori şi de numărul de angajaţi. Acum nu ştim care instituţii finanţează publicaţii, nici cu ce sume, dar sunt cunoscute, în schimb, destule situaţii, generatoare de inechitate şi partizanat, care mă obligă să încadrez aici efortul dvs. de a prezenta în mod denaturat informaţii cu privire la persoana mea.
Voi susţine în continuare existenţa presei, absolut necesară cu bune şi rele, dar cred cu convingere că, prin aceste propuneri şi demersuri, putem ajuta, împreună şi separat, ca toţi giurgiuvenii interesaţi de subiectele zilei să poată obţine informaţii cât mai corecte şi mai puţin subiective de la toţi reprezentanţii media, care înţeleg rolul activităţii lor.
Închei, spunând că, înverşunarea cu care alocaţi tot mai mult timp şi spaţiu campanei denigratoare la adresa mea, nu aduce niciun beneficiu cititorilor Dumneavoastră.
Cu respect,
Dumitru Beianu

4 comentarii

  1. Despre care categorie de giurgiuveni gavariti ? Despre aceia care votau PPDD cand toata Romania vota USL ?! 😀

    P.s. Da dle, mai am frati acasa. Vrei sa-i cunosti ?

  2. Cel mai parsiv om din politica giurgiuveana este Beianu, promite si nu face nimic, degeaba se lauda cu maretele realizari ale sale, trebuie sa le multumeasca celor care au lucrat la acele proiecte, nu este meritul lui!

  3. Corect. Nici iliescu nu a avut vreo legatura cu piata centrala, borduri, asfaltari, canalizari, terenuri domeniu public vandute, ozana cea lin curgatoare…

Comentariile sunt inchise