Drept la replica

drept la replica

Ca urmare a publicarii articolului “Marturiile unor fosti liberali – conducere dictatoriala si nepotism, dezastrul din organizatia municipala PNL Giurgiu” aparut in  data de 04 ianuarie 2016 (http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/marturiile-unor-fosti-liberali-conducere-dictatoriala-si-nepotism-dezastrul-din-organizatia-municipala-pnl-giurgiu/), in care sunt redate declaratiile unor fosti membri PNL, care au parasit partidul, entitatea numita “Organizaţia municipală  a Partidului National Liberal Giurgiu” ne trimite un drept la replica. Redam mai jos pozitia usor acida, care face referire la declaratiile fostilor liberali, dar si “mustruluieste parinteste” o alta “entitate” existente pe piata media – “Opinia giurgiuveanului”:

 

DREPT LA REPLICĂ

Către,

REDACŢIA ZIARULUI

“OPINIA GIURGIUVEANULUI”

 

Partidul Naţional Liberal filiala Giurgiu  a luat la cunoştinţă de conţinutul articolului intitulat “Mărturiile unor foşti liberali-Conducere dictatorială şi Nepotism, Dezastrul din Organizaţia Municipală PNL  Giurgiu” aparut în publicaţia dvs. on line in data de 04.01.2016 .

Textul articolului – precizăm că articolul nu a fost publicat sub semnatură – reflectă o abordare unilaterală şi subiectivă  a activităţii din cadrul organizaţiei municipale a PNL .

Ne exprimăm nemulţumirea că articolul nu reprezintă un demers jurnalistic profesional ce ar trebui să caracterizeze obiectivitatea şi realitatea informaţiilor oferite cititorilor dvs.

Pentru corecta informare a opiniei publice , organizaţia municipală a PNL Giurgiu solicită ziarului dvs. publicarea prezentului  Drept la replică:

Articolul conţine declaraţii – asumate şi neasumate – a unor foşti colegi, acuzaţii  atribuite ca fapte unor lideri ai  PNL Giurgiu si interpretări.

Pe de o parte, ar fi total  lipsit de colegialitate să amintim neajunsurile activitaţii domnului  Ţane Şiu  ca secretar general al organizaţiei. Putem spune numai că, era  corect, matur si responsabil să abordeze conducerea organizaţiei pentru a semnala  atitudinea necorespunzatoare pe care o reclamă.

Din altă perspectivă, orice demers jurnalistic  trebuie să facă clar  distincţia între opinii,  relatări, acuzaţii si fapte, întrucat judecaţile de valoare ale unei persoane nu suportă proba verităţii.

Referitor la ,,interpretările” anonimului din conţinutul articolului care relevă nerespectarea regulilor minimale din statut şi în virtutea dreptului constituţional conform căruia libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, dreptul la propria imagine si ţinând cont de faptul că exercitarea dreptului la libera exprimare comportă îndatoriri şi responsabilităţi facem precizarea că organizatia municipala a PNL Giurgiu isi desfasoara activităţile şi îşi implementează acţiunile  cu respectarea prevederilor legale.

Pentru considerentele de mai sus, vă solicităm să publicaţi acest drept la replică în aceleaşi condiţii cu ale  articolului  invocat în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice deoarece acestea nu sunt conforme realitatii şi sunt de natură să aducă atingere imaginii organizatiei şi membrilor de partid.

Organizatia municipale a PNL Giurgiu, îşi exprimă speranţa că, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, ziarul ,,Opinia Giurgiuveanului” va solicită şi punctul de vedere al organizaţiei  noastre , evitând astfel erorile de informare a opiniei publice.

 

Organizaţia municipală  a

Partidului National Liberal Giurgiu

5 comentarii

 1. Atentie!!!
  Asta care comenteaza aici nu e Dragos Ujeniuc -vezi dreptul la replica dintr- un articol dat ulterior!!!!!!

 2. Nu ma îngrijorează duritatea comentariilor semnate „Crispatul” şi „Septicemia PNL” pentru că numai crisparea şi septicemia în acţiune pot favoriza asemenea judecăţi de valoare. Mă întreb dacă asemenea comentatori au încercat vindecarea pe la diferiţi vraci !?

 3. Crispat, infumurat, plin de ifose, argonat si disperat dupa propria imagine.Ghiciti cine este personajul?? nimeni altul decat BEIANU…

 4. Inca odata, daca mai era nevoie ca cineva sa se convinga, pentru BEIANU in special si alti cativa apropiati, nu conteaza calitatea de membru de partid, nu conteaza activitatea in partid, de fapt conteaza doar mecanismul subteran pus in practica de a-si atinge scopul, cel personal, autoproclamat candidat al pnl pentru consiliul judetean, ca asa vrea muschiul lui. Doar sa nu uite ca trecutul sau il va urmari, chiar daca aparent multi membri ii zambesc in fata, nu se va uita episodul cu incercarea de a-l schimba pe iliescu, esuata, a doua incercare cand a pus umarul la darmarea lui iliescu si a treia cand l-a „tocat” pe Mustatea pana l-a distrus definitiv, acest OM este o hiena, un om care unelteste pe ascuns despre colegi este un om de nimic!

  1. Precizari :
   Prima oara Iliescu a vrut sa-l indeparteze pe Beianu nu invers .Apoi a avut loc o impacare. A doua oara Beianu nu era in PNL cand Iliescu a fost indepartat. A treia oara Mustatea „s-a tocat” singur prin actiunile sale .Beianu si Stefan il aparau de fapt si dupa fiecare atac ii mai dadeau cate o sansa.Pana cand paharul s-a umplut.

Comentariile sunt inchise