Drumul de legatura dintre Vama si DN5 – nici in car, nici in caruta

vama dn5Praf si pulbere sau noroi si zloata – functie de anotimp – asa arata portiunea de cateva sute de metri a drumului care face legatura intre Vama Giurgiu si DN5. Iadul soferilor, care merg “au relanti”, mestecandu-si injuraturile (cu adresa fixa) printre dinti.
Intr-o conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu, care l-a avut alaturi pe deputatul Razvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a precizat ca drumul cu pricina nu apartine de primaria Giurgiu, ci a fost cedat inca din vara anului 2017 catre DRDP Bucuresti, acesta fiind inclus in proiectul soselei de centura…
Insa, cei de la DRDP spun ca nu pot face nimic, din cauza faptului ca Hotararea de Guvern prin care se certifica aceasta cedare nu ar fi fost emisa…barbu cuc 1 copy“Noi am cedat drumul, ca institutie nu mai putem face investitii acolo… Nu este posibil ca poarta de intrare si iesire din tara sa arate astfel. Oamenii trebuie sa stie ce se intampla… Am fost si la presedintele Consiliului Judetean – Marian Mina – care a sunat la DRDP. Cei de acolo i-au spus ca atata timp cat nu a iesit Hotararea de Guvern, nici ei nu pot face nimic… Trebuie gasita o solutie.
Dupa ce trece si acest viscol, de saptamana viitoare voi pune panouri cu fotografiile directorului DRDP si ministrului Transporturilor sa vada cei care trec pe acolo cine poarta raspunderea pentru starea in care se afla acest drum”, a declarat primarul Barbu.
Edilul sef a vorbit si despre DN 5B Giurgiu – Ghimpati, drum care arata ca dupa bombardament si care a ajuns aproape impracticabil,,,
Razvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor a precizat la randul sau ca drumul de legatura dintre Vama si DN5 a fost predat de catre Primarie in august 2017 si ca proiectul de Hotarare de Guvern a fost initiat…
“Din cate stiu, proiectul de Hotarare de Guvern a fost initiat, o sa ma interesez sa vad in ce stadiu este… Va pot promite ca voi face interventii pentru ca aceasta situatie sa se rezolve. Este o pata pentru tara, nu neaparat pentru orasul Giurgiu, O sa fac si o interpelare parlamentara pe acest subiect, dar o sa vorbesc si cu directorul DRDP, poate gasim o solutie mai rapida”, a precizat fostul ministru al Transporturilor.
In ce priveste DN 5B Giurgiu – Ghimpati, deputatul Razvan Cuc a spus ca pentru acest drum national nu exista nici macar un studiu de fezabilitate, nicio documentatie din care sa reiasa ca ar putea fi introdus intr-un proiect de reabilitare…
“Sunt lucruri care tin de bun simt la unii dintre cei care se ocupa de asta. Cei de la DRDP nu au facut niciun studiu de fezabilitate, nicio documentatie legata de DN 5B. Din cate stiu eu, DN 5B nu este introdus in niciun proiect, desi DRDP Bucuresti a avut un buget foarte mare… Cred ca au o problema de management…”, a declarat Razvan Cuc.
Asadar, dam in gropi in continuare. Si pe DN 5B si pe cei trei sute de metri ai drumului de legatura Vama – DN5.
Indolenta e la ea acasa la societatile “patronate” de stat.
Solutia extrema (si ideala) a gasit-o primarul Barbu:
“Sunt sigur ca daca pun in practica initiativa cu pozele lor afisate pe drumurile respective, a doua zi va veni cineva de la centru si va gasi rapid o solutie…”.

Comentariile sunt inchise