Duminica – Protest anemic la Giurgiu

Duminica - Protest anemic la Giurgiu
Duminica - Protest anemic la Giurgiu

Comparativ cu mitingul de sambata din Giurgiu, cand au fost circa 15 persoane, duminica, numarul protestatarilor s-a dublat – au fost vreo 30. E ceva, insa, intr-un oras in care saracia este la ea acasa ne asteptam ca giurgiuvenii sa aiba ceva de spus. Am aflat că printre organizatori ar fi fost liberali de la organizaţia Giurgiu, ceea ce n-ar fi exclus, avand in vedere ca sambata la Teatru a participat si Beianu cu Gavrila sau Remus Gaina. Duminica am remarcat printre protestatari cativa liberali cu acte in regula, dar si fosti si actuali membri de la Noua Dreapta. Slava Domnului ca nu au fost membri ai galeriei de fotbal, oameni obisnuiti cu uralele si aruncarile de obiecte contondente pe terenul dusmanului… La Giurgiu nu s-a mers pe sms-uri ci pe indemnuri adresate pe facebook.
Mai grav este ca, de la balcoane, oamenii priveau cu nonsalanta, ba mai mult, au fost si injuraturi.
Protestatarii au plecat din fata Prefecturii si au marsaluit pe trotuar (urmariti de masini ale jandarmilor si politiei) pana la intersectia cu strada Tineretului.

Un comentariu

  1. Sambata, oamenii care au raspuns experimentului meu jurnalistic – etapa II – au facut-o ca prieteni si ca giurgiuveni, veniti din proprie initiativa si nicidecum indemnati de cineva sau de ceva, gen SMS sau Facebook. Cei prezenti au aflat de la tv sau de la mine ca voi continua actiunea. Asadar, in niciun caz cei ce au fost langa mine nu au fost in calitate de oameni politici. Chiar am fost atent sa nu dau cumva apa la moara carcotasilor prin scandari sau discutii politice. Ma asteptam ca intre noi sa apaara si cartita. Se pare ca ori eu nu am fost suficient de atent la nuante, ori cineva are un interes sa arunce o lumina proasta peste actiunea de vineri/sambata. Concluzia: in cea ce priveste experimentul jurnalistic aici pot sa garantez ca subsemnatul nu are nicio legatura cu vreun partid. Ideea actiunii de vineri si sambata – cap/coada – imi apartine. Punct.

Comentariile sunt inchise