Dupa 30 de ani, municipalitatea a reusit “imposibilul” – finantarea lucrarilor pentru Casa Tineretului

casa tineretuluiInceputa cu putin timp inainte de revolutia din ’89, cu destinatia de casa a tineretului utecist, avand de atunci incoace mai multi “proprietari” si, mai ales, fiind folosita ca tema de campanie electorala la ultimele alegeri, constructia de pe Mihai Viteazul va fi, in sfarsit, finalizata.
Cladirea va deveni Centru Comunitar Integrat (CCI), gratie unui proiect al municipalitatii depus la MDRAP in vederea obtinerii finantarii, care a trecut de etapa de evaluare (pozitia 15) cu un punctaj de 8,62 puncte.
Asadar, cu o finantare de 3,3 milioane de euro prin POR, ruina Casei Tineretului din Giurgiu va fi renovata, reconstruita si modernizata si va deveni CCI .
Adica va furniza servicii educaționale pentru adulți și copii, servicii personalizate de ocupare, socio-medicale pentru adulți și copii, pentru copii/femei în situații de vulnerabilitate, punct de acces public la informații, servicii sportive și recreative. Personalizarea interiorului și exteriorului clădirii se va realiza cu participarea comunității, sub îndrumarea unor specialiști din institutii/ONG-uri sau a unor echipe de urbaniști și/sau arhitecți.
Scheletul clădirii, se află în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Local Giurgiu, în urma solicitării făcute de autoritățile locale care au avut în intenție refacerea și punerea în funcțiune, în beneficiul giurgiuvenilor.
Proiectul face parte din Strategia de Dezvoltare Locala (SDL), care la nivelul municipiului Giurgiu a fost elaborată și depusă spre evaluare de către GAL – Comunitate Locală Responsabilă din care fac parte UAT Municipiul Giurgiu, FLAG Giurgiu, Info Grup, DAS, Asociația “Implică-te pentru viitor” și două persoane fizice, una din cadrul zonei urbane marginalizare – ZUM (Rudari) și o alta de pe raza municipiului Giurgiu.casa 2