După două săptămâni de la prima infectare a unui cadru medical, aflăm că în Giurgiu sunt internați 25 de lucrători ai spitalelor din județ

Primele infectări ale cadrelor medicale din Giurgiu au fost descoperite în data de 2 aprilie (cel mai probabil atunci au fost făcute si primele testări).
Astăzi sunt raportate oficial, la insistențele presei locale, 25 de cadre medicale infectate, conform unui comunicat de presă al Instituției Prefectului – dupa 12 zile!
Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă:

COMUNICAT DE PRESĂ
14.04.2020
Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează că în prezent sunt 25 de cadre medicale (20 la Spitalul Județean Giurgiu, 3 la Spitalul din Izvoru și 2 la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale) infectate cu noul coronavirus, la nivelul județului.
Dintre acestea, 18 sunt asistente medicale, 4 îngrijitoare și 3 infirmiere.
Data la care primul cadrul medical a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus este 02.04.2020.
Cadrele medicale infectate sunt tratate, la ora actuală, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Giurgiu și a Spitalului Orășenesc Bolintin Vale, iar starea lor de sănătate este una bună.
Menționăm că personalul medical infectat a prezentat forme ușoare sau asimptomatice ale bolii.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare, urmând să vă informăm asupra rezultatelor după ce aceasta va fi finalizată.
PREFECT,
ANETA MATEI

Un comentariu

  1. INDISCIPLINA PERSONALULUI MEDICAL, PE PERIOADA PANDEMIEI A FACUT CA CCA.- O TREIME DIN CEI INFECTATI LA NIVELUL JUD.GIURGIU SA FIE DIN SISTEMUL MEDICAL SI DACA NU SE VOR LUA MASURI URGENTE VOM PUTEA AVEA UN NUMAR CIT MAI MARE SI CHIAR VICTIME.

Comentariile sunt inchise