Fundatia Nicolae Barbu a organizat Gala Premiilor de Excelenta

Fundatia Nicolae Barbu a organizat Gala premiilor de excelenta
Fundatia Nicolae Barbu a organizat Gala premiilor de excelenta

In data de 19 decembrie, la Ateneul Nicolae Balanescu, Fundatia Nicolae Barbu pentru solidaritate sociala, impreuna cu Kiss FM Giurgiu au organizat cea de-a doua editie a Galei Premiilor de Excelenta.

Categoriile diverse pentru care s-au acordat premiile simbolice, atmosfera de sarbatoare si cvintetul care a asigurat partea muzicala a spectacolului au facut ca atat cei care au asistat la eveniment, cat si… premiantii, sa traiasca din plin momentul.

Prezentatorii au fost aceeasi de anul trecut – Camelia Sacheti si Mugurel Rosu, insa cei care au obtinut premiile, in majoritate au fost altii, desi criteriile folosite la departajare au fost aceleasi. Asadar, unii n-au tinut pasul…

Dar sa revenim la premii…

La categoria “Educatie”, cei care au luat premiile au fost Colegiul Ion Maiorescu, Scoala Generala nr. 5 si Kaufland Romania (pentru implicare in amenajarea unor locuri de joaca pentru copii).

Categoria “Cultura” a fost onorata de directorul Centrului Cultural Ion Vinea – Virgil Petanca, de prof. Emil Talianu si Tica Lumanare (care a si avut un mic recital).

Fair play-ul si rezultatele competitionale i-au urcat pe podium la categoria “Sport” pe antrenorul de handbal, Virgil Georgescu, Clubul de fotbal Astra Giurgiu, antrenorul Ion Chelu (CS Aquila) si Flori Iordache – “antrenoarea” de la Milenium Art.

Mass media a fost reprezentata pe podium de cotidianul “Giurgiuveanul”, TV Valahia, Net Config si TV Giurgiu.

Categoria administratie publica locala i-a avut “protagonisti” pe cei de la Primaria Izvoarele, iar sanatatea publica a primit un premiu, in persoana dr. Paul Marinescu.

Pentru implicarea in acte umanitare, Ionel Muscalu, reprezentantul TNL Giurgiu a urcat pe scena, urmat de preotul Bogdan Georgian Tudor – la categoria “Culte”.

Intreprinderile mici au beneficiat de un loc pe podium, prin Restaurantul Casa cu Flori, iar intreprinderile mijlocii au adus in prim plan Flor Union SRL.

“Partea leului” la intreprinderile mari, a revenit, asa cum era de asteptat, firmei Nova Force.

Un premiu de excelenta a obtinut si giurgiuveanul George Brezoi – seful Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Ploiesti.

Primarul Nicolae Barbu a urcat pe scena si a oferit premiile pentru ONG-uri – asociatiei „Viata si Speranta”, pentru societati comerciale care s-au implicat in acte umanitare – SC Sigma, dar si pentru institutii – Consiliul Judetean Giurgiu.

„In urma cu doi ani am infiintat aceasta fundatie, cu toata fiinta mea, din dorinta de a crea – asa cum spune si numele fundatiei – o solidaritate intre oamenii din Giurgiu.De cele mai multe ori, politicul ne dezbina, iar asociatiile si fundatiile ar trebui sa sudeze relatiile… Acesta este scopul Fundatiei – de a suda relatiile dintre oameni, de a premia performanta si umanitarismul giurgiuvenilor. Nu mai stim sa ne bucuram, am uitat sa acceptam felicitarile celorlalti – chiar si atunci cand le meritam. Toate acestea trebuie sa le reinvatam”, a precizat Nicolae Barbu.

Edilul orasului a punctat si cateva dintre noile prioritati ale Fundatiei, care va avea un comitet director format din patru tineri liceeni de clasa a 11-a, ce vor fi canalizati si sustinuti in activitatea lor…

In final, Nicolae Barbu a multumit tuturor pentru prezenta si a urat giurgiuvenilor un Craciun Fericit cu sanatate si bucurii, si un an nou cu realizari si cu speranta de mai bine.