Gheseft cu „chinejii”: ei ne repara sistemele de irigatii, noi le dam grau si… gheare de pui

In urma intalnirii de la Comana a fermierilor giurgiuveni cu ministrul Petre Daea, senatorul Niculae Badalau a facut un scurt rezumat, in cadrul unei conferinte de presa.
Una dintre problememele dezbatute a fost refacerea sistemului de irigatii si infiintarea organizatiilor utilizatorilor de apa.
Senatorul Niculae Badalau a precizat ca exista fonduri guvernamentale suficiente pentru refacerea sistemelor de irigatii…
“Din pacate, in Giurgiu nu a pornit nicio investitie in acest domeniu. Aceste investitii vin pe organizatiile utilizatorilor de apa, care pot moderniza statiile secundare, statiile principale fiind gestionate de structurile centrale (ministerul agriculturii, Guvern). Va reamintesc ca apa pentru irigat este gratuita” a precizat Badalau.
Legat de aceasta declaratie, senatorul giurgiuvean a facut un anunt care ar reaprinde cumva sperantele fermierilor giurgiuveni. Sau nu…
Vorbind despre intalnirea (de peste doua ore) pe care a avut-o cu ministrul agriculturii din China, Niculae Badalau a facut anuntul bomba: Chinezii ar putea sa investeasca in sistemele de irigatii din judetul Giurgiu!
“I-am lansat invitatia (ministrului chinez! – N.R.) sa vina in Giurgiu sa stam de vorba, dar are un program foarte incarcat si nu a putut onora invitatia mea.
Chinezii cauta zone in agricultura, in care pot investi prin barther si pe noi ne intereseaza investitii in sistemele moderne de irigatii, urmand ca fermierii nostril sa exporte cereale direct in China.
Am discutat si exportul de pui.., In China nu se exporta decat ghearele – care este un produs de lux – iar pe noi ne avantajeaza acest aspect…
Urmeaza sa se semneze acordurile luna viitoare”, a declarat Niculae Badalau.
Asadar, dupa ce ne-au construit podurile peste Dunare, dupa ce ne-au invadat piata cu unghiere si ascutitori, chinezii se ocupa si de sistemele de irigatii. Iar noi le dam in schimb grau si gheare de pui…