Giurgiu mai castiga o „directie”

Cele 21 de inspectorate judetene ale Politiei de Frontiera se transforma în cinci inspectorate teritoriale si Garda de Coasta. Prin aceasta reorganizare, 25 de functii de conducere si 12% din efective sunt reduse, precizeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politie de Frontiera.

Giurgiu mai castiga o "directie"
Giurgiu mai castiga o "directie"

Calarasiul, alaturi de Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj vor functiona la frontiera cu Bulgaria, sub umbrela Inspectoratului Teritorial Giurgiu. „În cadrul inspectoratelor teritoriale si a Garzii de Coasta, vor functiona servicii teritoriale P.F., sectoare P.F. si grupuri de nave, toate fiind structuri operative menite a asigura un înalt nivel de supraveghere si control a frontierei de stat, respectiv a preveni si combate mult mai eficient migratia ilegala si infractionalitatea transfrontaliera în zonele de competenta”, a precizat Politia de Frontiera. Reorganizarea va fi demarata în perioda urmatoare, iar fiecare structura teritoriala este obligata sa faca o analiza a posturilor existente, dar si o evaluare profesionala a fiecarui lucrator.
Intre timp s-a facut o schimbare la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu: comisarul sef, Marius Dan Popara, care este noul sef, imputernicit, pe structura nou creata, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului.