Giurgiu – Ziua Armatei Române: Ceremonie cu fast, dar fără presă (GALERIE FOTO)

In fiecare an, ceremonia prilejuită de Ziua Armatei Române a avut loc la Cimitirul Smârda, la Monumentul Eroilor Armatei Române.
Anul acesta însă, locația a fost schimbată – ceremonia, cu fast, a fost oficiată la Biserica Eroilor, iar coroanele au fost depuse la Mausoleul Eroilor.De ce s-a făcut totul atat de discret (evităm termenul de… secretomanie – N.R.) fără a fi anunțată nici presa locală? Si de ce s-a schimbat locația?
Răspunsul nu poate fi decât unul singur: la Biserica Eroilor au fost “cinstite” de fapt două evenimente: inaugurarea Mausoleului Eroilor și, abia în plan secund, Ziua Armatei Române, ordinea importanței evenimentelor fiind schimbată. Este și motivul pentru care la eveniment nu au fost prezente delegații de la alte arme (comisariatul militar, jandarmii, SRI, cadrele militare în rezervă, etc.), ci au fost prezenți doar membri ai ONG-ului care, împreuna cu Primăria (din “perioada Barbu”), au contribuit la reabilitarea mausoleului. Mausoleu care astăzi a putut fi vizitat de cei prezenți. Anumite surse spun că acest ONG ar fi organizat de fapt evenimentul de la Biserica Eroilor, chestiune care nu scuză autoritățile pentru inversarea importanței zilei…
Așa că, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Smarda, a fost liniște, atât de liniște încât o singură “delegație” a depus o coroană de flori – Partidul PRO România.După ceremonia oficială de la Mausoleul Eroilor, insă, primarul Adrian Anghelescu și președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu au păstrat totuși un moment de reculegere la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda.Impardonabilă greșeală, reparată doar pe jumătate.
N.R. Dacă mergem pe zona politică, putem spune, fără să greșim prea mult, că la Giurgiu, Ziua Armatei Române a fost PeNeLizată. Complet.
Ion Diaconescu