Giurgiuveanul care se intalneste la restaurant cu Presedintele Iohannis

In urma participarii la concursul Civic Avengers, giurgiuveanul Costache Robert Andrei (22 de ani) este unul dintre finalistii care se va intalni pe 18 decembrie, cu Presedintele României, Klaus Iohannis, intr-un restaurant din Bucuresti.
Costache Robert Andrei este masterand la Academia de Studii Economice (ASE) București, a facut voluntariat în cadrul AIESEC București, iar acum are oportunitatea de a dezbate cu Presedintele Romaniei chestiuni civice.
Asadar, Robert Andrei Costache este unul dintre finaliștii concursului Civic Avengers., care a parcurs toate misiunile și a strâns cele mai multe puncte din concurs: peste 2500 de puncte.
Iata ce scrie Robert despre aceasta experienta, pe contul sau de facebook:
Mi-a plăcut cel mai mult faptul că această inițiativă este o premieră în România. Am fost inspirat de modul în care putem să interacționăm cu autoritățile administrav-teritoriale și cum putem contribui la buna guvernare și la soluționarea problemelor societății. Am fost motivat din dorința de învățare, de felul în care ii pot încuraja pe alți tineri să fie viitorii lideri ai României și, nu în ultimul rând, de modul în care doar prin implicarea activă a fiecărui cetățean în parte putem aduce plus valoare societății în care trăim și pe care dorim să o dezvoltăm.”
In competitia Civic Avengers s-au inscris 250 de tineri din România, iar aceasta competitie a avut ca scop încurajarea spiritului civic al românilor. Competiția face parte dintr-un proiect derulat de asociația Inițiativa România în parteneriat cu Fundația Friedrich Nauman pentru Libertate , proiect sprijinit de Ambasada Canadei.
Pe durata a șase săptămâni, participanții au fost încurajați să treacă prin diverse provocări: dezlegarea de cuvinte incrucisate, antrenamente pentru protest, etc.
Iata lista completa a celor noua castigatori: Robert Andrei-Costache de 22 de ani, masterand la ASE, Iulian Tanascu, 23 de ani, masterand la ASE, Mihail Călin, 16 ani, elev de liceu, Ștefan Radovici, 21 de ani, student la Facultatea de Studii Europene, Gabi Pașcu, IT-ist, Iulian Dronca, 36 de ani, IT-ist, Eduard Ciuhandu, Samuel Gabriel Pîslariu, 26 ani și Cristiana Paula Kania, 22 de ani, care a terminat Științe Politice și Studii de Securitate.