Groapa ecologica de gunoi de la Fratesti este functionala

g1Dupa “lupte seculare” care au durat aproape 10 ani, in sfarsit, depozitul de gunoi de la Fratesti a inceput sa functioneze. Un anunt postat pe site-ul oficial al Consiliului Judetean Giurgiu certifica acest lucru:
“Consiliul județean Giurgiu aduce la cunoștința publicului interesat ca, începând cu data de 28.08.2017, Centrul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Giurgiu este deschis si funcțional pentru recepționarea deșeurilor, conform programului agreat prin Contractul de Delegare a Gestiunii Serviciului de Operare al CMID Frătești nr 267/1971/15.11.2013 încheiat cu S.C. ECO SUD S.A. București.”
Orarul de functionare este unul generos: de luni pana sambata, intre orele 06:00 – 22:00, duminica fiind inchis.
Presedintele CJ, Marian Mina a declarat in mai multe randuri ca, impreuna cu echipa pe care o coordoneaza si-a stabilit ca prioritate darea in folosinta cat mai repede a acestui obiectiv.
“Odiseea” gropii ecologice de gunoi de la Fratesti a inceput inca din 2007, imediat dupa intrarea Romaniei in UE. Au fost stabilite mai multe locatii, au avut loc intalniri cu cetatenii, au avut loc proteste, insa, intr-un final s-a inceput constructia acestui obiectiv la locatia in care se afla acum. Licitatia s-a lasat cu scandal si suspiciuni de frauda, astfel ca firma care administreaza acum groapa a trebuit sa treaca printr-un proces pentru a-si castiga acest drept.
Intre timp, totul a intrat cativa ani intr-un proces de degradare, iar pentru punerea in functiune, CJ a trebuit sa faca reparatii si ajustari, dupa care s-a trecut la obtinerea avizelor si aprobarilor.
In acest moment, depozitul de deseuri de la Fratesti este functional si toata lumea spera ca asa sa si ramana…