Guvernul Orban a dăruit masa primarilor (pe sprânceană) cu sume în funcție de rezultatele electorale

Saptamana trecuta, in sedinta de Guvern, a fost aprobata alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul pe 2019, pentru unele unitati administrative teritoriale (primarii).
“Pentru unele” a fost bine pus in HG, pentru ca astfel s-a putut trage jarul pe turta primariilor PNL sau cele apropiate (ca si scor in turul doi al prezidentialelor) de PNL.
Este o chestiune care se vede clar in tabelul cu primariile din judetul Giurgiu, care au primit aceste sume.
Comparand scorul de la prezidentiale cu suma primita, constatam ca “fruntasele” (ca si suma) sunt localitatile ale caror primari “au tras tare” pentru Klaus.
Nu fara surprindere, constatam ca si primariile ALDE au primit sume consistente.Surse bine intentionate ne-au informat ca lista cu “premierile de Craciun”, un fel de plata a datoriilor electorale, a fost facuta in biroul noului prefect al judetului, prefecta fiind asistata si indrumata indeaproape de noul director de cancelarie.
Sa fie primita aceasta cadorisire – suntem convinsi ca primariile respective au nevoie de bani – dar parca se vorbea deunazi despre transparenta.
In ce priveste primariile respective, ne roade o curiozitate si nu mai avem rabdare pana in primavara lui 2020: cati dintre primari isi vor schimba culoarea, doctrina si discursul?

Un comentariu

  1. De aceea nu vrea orban alegeri locale în 2 tururi. Sa ia curvele de primari de la psd la pnl.
    PSD=PNL=MIZERIE.
    PUIE MNL!

Comentariile sunt inchise