Intalnire de gradul trei – Comisarul european Corina Cretu si primarul Nicolae Barbu

In ziua de 14 martie, la Palatul Parlamentului au avut loc doua evenimente de o importanta deosebita:
– Reuniunea Comitetelor si Comisiilor Directoare ale UNCJR, AMR, ACOR si AOR;
– (Re)New Europe, al 8-lea Summit European al Regiunilor si Orașelor.
La ambele evenimente a participat si primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. La primul dintre aceste evenimente, pe langa presedintele Comitetului European al Regiunilor – Karl Lambertz – a fost invitata si Corina Cretu – comisar european pentru politică regională, dar si Daniel Suciu (viceprim ministru al Dezvoltarii Regionale) sau presedintele Copngresului Autoritatilor Locale din Republica Moldova.
In acest context, primarul Nicolae Barbu a avut un scurt dialog cu comisarul european Corina Cretu, dar si o sesiune foto cu aceasta, fotografiile fiind postate ulterior de primarul din Giurgiu pe contul sau de facebook.
Suntem convinsi ca dialogul a fost unul strict pe temele absorbției fondurilor europene, politica de coeziune, problemele întâmpinate de administrațiile locale, nevoia descentralizării, dar mai ales legate de constituirea unei Federații a Autorităților Locale din România, ca voce unică și reunită a tuturor structurilor existente astăzi.
Sursele noastre de la fata locului (primari, evident) ne-au informat ca suspiciunile noastre politico-insinuante nu au nicio baza reala, dialogul dintre Corina Cretu si Nicolae Barbu fiind unul scurt si la obiect – legat de probleme ale administratiei.
Luam de bun ceea ce ne-au relatat sursele, insa credem (in continuare) ca pozele postate de primarul Nicolae Barbu (cele cu comisarul European) au bataie mai lunga…
Poate gresim, dar poate ca a fost batuta saua (partidului) sa priceapa iapa (presedintele acestuia)…
Mai vedem pana la europarlamentare…
Costică Spionu’