“Intronizarea” prefectului de Giurgiu – Cronica unui eveniment despre care am scris de acum trei saptamani

Astazi, Nina Carmen Crisu va fi (re)unsa in functia de prefect al judetului Giurgiu. Este inca o dovada ca politica presupune sa poti inghiti in fiecare dimineata, pe burta goala, o broasca raioasa (citat relativ identic dupa Winston Churchill).
Rasfoind presa locala, am sesizat (nu peste tot), semne de mirare si breaking news-uri in momentul in care cucoana despre care facem vorbire a fost (re)numita de Guvern in aceasta functie.
Nu fara o urma de malitiozitate, va reamintim ca Opinia, inca din 15 martie, de cand doamna in cauza a fost “data afara” din functia de secretar general al Ministerului Economiei (mana dreapta si mai ales… stanga a lui Badalau), anunta aceasta numire aici:

Nina Carmen Crisu, ramasa fara slujba sau incepe antrenamentul pentru preluarea Prefecturii?


Pentru cei care nu au rabdarea sa citeasca articolul, ultimul paragraf suna astfel, ca si concluzie…
“Si pentru ca nu credem in coincidente, ne gandim ca fostei prefecte i se netezeste drumul spre o noua runda in fruntea Institutiei Prefectului Giurgiu. Motive sunt suficiente si mai ales pertinente:
Nina Carmen Crisu stie “cu ce se mananca” campanile electorale, cunoaste foarte bine toate potecile spre sediul PSD, relatiile cu potentatii PSD Giurgiu sunt de la excelent in sus, asa ca nu exista motive de bocit de mila domniei sale.
Aceeasi tovarasi carora le-a facut candva un bine, ii vor intoarce serviciile. Cu varf si indesat…”
Va reamintim ca Nina Carmen Crisu, cea care este (re)numita astazi pe functie, a facut obiectul mai multor controale ale Corpului de Control din MAI, in urma mai multor plangeri facute de PNL si Marin Anton. Ei bine, controalele au aratat ca “duamna” nu e tocmai in regula, ca ar fi plecat, in concediu medical fiind, ”sa se vindece” prin rugaciune la Ierusalim, ca nici cu consumul de combustibil al institutiei nu o dadea la pace, ca avea sofer personal un sef al unei institutii din subordine, etc.
Dar, ce nu face Guvernul pentru a castiga in urmatoarele campanii electorale, unde, Nina Carmen Crisu este “expert”, are experienta si mai ales este foarte ascultatoare…
Este interesant de urmarit parcursul domniei sale la aceasta noua… intronizare.