IPJ Giurgiu, la mâna politicii?

Mânării politice sau greseli impardonabile? – asta-i nelamurirea.
De cand e democratia in floare in judetul Giurgiu, Inspectoratul Judetean de Politie a fost un camp de batalie pentru partidele politice, in joc fiind numai si numai interese electorale si, evident, financiare. Cine are politia la mana, controleaza judetul, este un privilegiat al sortii, nu-i asa?
In momentul in care Catalin Tone a fost adus de la Bucuresti la Giurgiu, toata suflarea politica din opozitie a carcotit, socotind ca este omul PSD-ului. Ca o fi sau nu asa, doar politicienii stiu.
Cand Tone a dat chix la examen, surclasat de Catalin Georgescu, opozitia a triumfat, insa pesedistii au inceput lucraturile subterane: plangeri, sesizari, susanele si articole denigratoare comandate.
Astazi s-a mai consumat un episod din aceasta poveste…
Corpul de control al M.A.I a sosit intr-un control “inopinat” la IPJ Giurgiu. Fix in momentul in care Catalin Georgescu era plecat in judet cu masina de serviciu. Iar in garajul institutiei era parcat autoturismul personal al inspectorului sef. O chestiune logica, pana la urma.
Culmea este ca cei de la Corpul de Control al M.A.I. au sigilat garajul, iar Georgescu nu isi mai poate folosi masina personala. Daca asta nu e abuz in serviciu din partea Corpului de Control, nu mai e nimic.
O pasarica ne-a ciripit ca Institutia Prefectului din Giurgiu i-ar fi dat aviz negativ de numire in functie (avizul dat de Prefectura este consultativ – N.R.), iar doamna prefect Adriana Putaru nu ar fi straina de niste sesizari trimise la M.A.I., legate de oarece nemultumiri cu privire la noul sef al IPJ Giurgiu.
Sa intelegem ca Georgescu Catalin nu este agreat (politic, evident) ca sef al IPJ Giurgiu?
Mai mentionam faptul ca, Corpul de Control al M.A.I. este in subordinea directa a ministrului Carmen Dan.
Prin urmare, este legitim sa ne intrebam si sa intrebam (poate primim si raspunsuri!!), de ce naiba nu lasati institutiile statului sa functioneze dupa principiul competentei? Care competenta este relevata de rezultatele unor examene, nu de numiri politice…
Ion Diaconescu