ISU Giurgiu, in TOP – Raed Arafat a felicitat institutia pentru reducerea timpului de reactie in situatii de urgenta

isu 1Marti, 30 ianuarie, la sediul Centrului Transfrontalier de Conducere si Coordonare ISU Giurgiu a avut loc o intalnire in cadrul careia a fost prezentat bilantul activitatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Vlasca” al judetului Giurgiu.
La eveniment a participat si dr. Raed Arafat, secretar de stat in cadrul M.A.I.
Au mai fost prezenti la acest eveniment si reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene (viceprimarul Ion Dragomir, vicepresedintele CJ – Lucian Corozel si subprefectul Adriana Putaru).
Colonelul Emil Apostol, seful ISU Giurgiu a prezentat bilantul si principalele directii de actiune ale Inspectoratului, dar si neajunsurile, majoritatea dintre acestea vizand dotarea tehnica si lipsa de personal.
7.765 de misiuni, dintre care 3.880 efectuate de SMURD si amenajarea a 7 substatii SMURD in judet, demonstreaza (daca mai era nevoie) ca ISU Giurgiu a avut o activitate intensa (peste 21 de interventii pe zi).isu 2Secretarul de stat Raed Arafat s-a aratat incantat de prezentarea evaluarii activitatii ISU Giurgiu si a declarat ca aceasta institutie poate fi un exemplu la nivel national, atat la nivel de colaborare cu administratia judeteana si locala, cat si in ce priveste reducerea timpului de reactie in situatii de urgenta.
“Daca in ultimii ani am reusit sa reducem timpul de reactie de la cateva zeci de minute la numai 14 minute, cum este cazul la Giurgiu, trebuie sa evoluam pe toate planurile. Pe partea organizatorica sunteti un exemplu prin care se demonstreaza ca se poate ajunge mai repede la interventii”, a declarat Raed Arafat.
Secretarul de stat s-a aratat incantat si de modul de colaborare dintre ISU Giurgiu si Consiliul Judetean, pentru atragerea fondurilor europene pe proiecte transfrontaliere
“Stiu ca aveti colaborare foarte buna cu Ruse, Bulgaria, si trebuie sa va felicit inca odata ca ati stiut sa faceti acest lucru. In cadrul intalnirilor de la minister am incurajat intotdeauna aceasta cooperare”, a mai spus Arafat.isu 3