Ivan Patzaichin: “Acum 6 ani, la prima competitie “Descopera Rowmania”, malul Canalului Cama era plin de balarii. Acum avem o baza moderna!”

Editia a VI-a, 2018 a competitiei Descopera Rowmania”, in ciuda timpului capricios, a fost un real succes.
Editia din acest an a adunat la start 16 echipe de vaslasi, care au dat tot ce au putut pentru a ocupa podiumul la finalul competitiei.
Fostul mare campion, Ivan Patzaichin a fost si de aceasta data sufletul evenimentului si a dat sfaturi pretioase si practice echipajelor aliniate la start.
In final, dupa o lupta stransa, pe podium au urcat urmatoarele echipaje:
– Locul III – Titanii
– Locul II – echipajul Penitenciarului Giurgiu
– Locul I – Dunarea Gostinu (pentru al doilea an consecutiv castigatoare a competitiei).Dupa festivitatea de premiere, Ivan Patzaichin a multumit giurgiuvenilor prezenti si a remarcat preocuparea municipalitatii pentru aceasta competitie:
“Acum sase ani, in acest loc erau numai balarii, iar evenimentul s-a desfasurat cu entuziasm, desi in conditii improprii. Constatam insa ca prin preocularea municipalitatii avem cea mai moderna baza pentru desfasurarea evenimentului…”.Duminica, echipa Descopera Rowmania-Romania naturala vazuta din barca a fost la Calarasi, dupa care vor urma si celelalte destinatii. Pe 2 septembrie castigatorii se vor aduna la Tulcea, unde se va desfasura faza nationala, la care Giurgiu va fi reprezentat de echipajul Dunarea Gostinu. Si in acest an, partenerii evenimentului au fost Primaria Giurgiu, Jandarmeria Giurgiu, Politia Locala, ISU Giurgiu si Club Nautic San Giorgio.