Knockout – Dragnea trage in Badalau din toate pozitiile

Naivitate sau… scoala de partid? Asta-i intrebarea pe care si-o pun cititorii (fie ei pesedisti, liberali sau aldisti) cand urmaresc declaratiile lui Niculae Badalau sau Marian Mina, cu privire la nominalizarea lui Razvan Cuc pentru functia de ministru al Transporturilor.
Nu e nimeni atat de fraier, incat sa creada ca Arsene de la Neamt si Cuc de la Giurgiu au hotarat sa isi faca lobby pentru sustinerea celui din urma, fara stirea si vrerea lui Dragnea. Care nu uita tradarile lui Badalau si a gasit momentul sa ii aplice un croseu, dupa upercutul din sedinta de Guvern.
(Surse credibile vorbesc de faptul ca intr-o recenta sedinta de Guvern, pe ordinea de zi a existat si un proiect de hotarare pentru numirea subprefectului de Giurgiu. Numai ca numele nu era cel agreat de ministrul Badalau – Gogu Motan, ci Fabian Tirca. Moment in care, ministrului economiei i s-au umflat jugularele si a amenintat ca paraseste sedinta. Premierul a scos de pe ordinea de zi proiectul, ceea ce nu inseamna ca acest proiect nu va fi introdus de adevaratul premier – Liviu Dragnea).
Revenind la declaratiile lui Badalau si Mina, ca Razvan Cuc a tradat organizatia PSD Giurgiu si electorii, ca nu stiau despre sustinerea lui Cuc de PSD Neamt, astea fac parte din discursul motivational pentru pesedistii naivi, care vor fi chemati maine (joi, 21 februarie) intr-o sedinta pentru excluderea lui Razvan Cuc din PSD Giurgiu.
Pentru multi giurgiuveni este de neconceput ca o organizatie sa nu isi sustina un membru din interior pentru o functie intr-un minister, pentru o functie de conducere in administratia centrala, indiferent de animozitatile avute intr-o anumita perioada. Doar daca la mijloc nu sunt alte… interese.
N.R. Nu cantam prohodul nimanui si nu facem pronosticuri, dar nu ne putem abtine sa nu facem o remarca.
Sustinatorii lui Niculae Badalau, greii partidului – cei adusi la Giurgiu la vestita Conferinta Judeteana de la sfarsitul anului trecut – sunt acum renegatii conducerii PSD.
Mihai Tudose este la PRO Romania.
Marian Neacsu, la PRO Romania.
Paul Stanescu a fost fortat sa demisioneze din Guvern, dar zilele lui in PSD sunt numarate.
Despre eminenta cenusie, Codrin Stefanescu, consumam energie degeaba…
Intrebarea este, cine urmeaza? Sau daca e dispus vreun personaj sa isi puna manusile in cui? Pana nu e prea tarziu…
I.D.