La Bruxelles s-a semnat finantarea pentru proiectul High Performance Green Port – Construction

high-3Vineri, 18 decembrie, Primaria Giurgiu a primit scrisoarea de informare prin care se comunica faptul ca la Bruxelles a fost semnat contractul de finantare pentru stadiul II al proiectului – High Performance Green Port – Construction, cu termen de finalizare 31.08.2018 si cu finantare nerambursabila in valoare de peste 13 milioane de euro.
Proiectul este coordonat de ILR Logistica, iar beneficiarii sunt Primaria Municipiului Giurgiu si Administratia Zonei Libere.
Mai multe detalii despre acest proiect si etapele ce vor urma le veti putea urmari intr-un material mai amplu ce va fi publicat in data de 23 decembrie 2015.
Proiectul „High Performance Green Port Giurgiu” se va materializa prin constructia unei hale trimodale de transport marfuri, cu acces fluvial, feroviar si rutier, unde vor fi folosite tehnologii nepoluante.
Este un proiect ambitios pentru municipalitatea giurgiuveana. Constructia acestui port trimodal la Giurgiu, cu toate facilitatile de transport, va oferi sansa investitorilor sa dezvolte proiecte viabile in Zona Libera, care prin acest proiect va moderniza cheul de descarcare, va extinde calea ferata si va reabilita infrastructura rutiera. De asemenea, canalul navigabil si se va moderniza sistemul de tehnologie a informatiei si integrarea acesteia in cadrul Sistemului de Informatii Fluviale.