Liceul din Mihailesti: Elev batut de un jandarm in sala de examen pentru bacalaureat

Agresiunea a avut loc luni, 10 iunie, la Liceul “Tiu Dumitrescu” din Mihailesti si a fost surprinsa de camera de supraveghere din sala de clasa.
Jandarmul facea parte din echipajul pentru asigurarea desfasurarii in liniste a examenului de BAC, detasat la aceasta unitate scolara de la Detasamentul din Singureni. Acesta a declarat marti ca elevul l-ar fi injurat, in momentul in care incerca sa convinga elevii sa intre in sala de clasa. Miercuri, 12 iunie, jandarmul giurgiuvean si-a inaintat demisia di Jandarmerie.
Pe imagini se vede clar cum jandarmul ii aplica elevului cateva lovituri cu palmele si pumnii.
Mama elevului a facut plangere la Politie, iar politistii au inaintat aceasta plangere catre parchetul Militar, care ancheteaza cazul in acest moment.

Jandarmeria Giurgiu a transmis un punct de vedere in legatura cu acest caz:
“Referitor la evenimentul petrecut într-o școală din județul Giurgiu, în care a fost implicat un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:
“Conducerea unității a vizionat imaginile care surprind incidentul și a demarat activitățile necesare pentru punerea la dispoziția Parchetului Militar a tuturor informațiilor, în vederea soluționării cât mai urgente a cauzei.
Jandarmeria Română dezaprobă cu fermitate astfel de comportamente individuale care aduc atingere onoarei și demnității militare și lezează integritatea fizică a persoanei și se delimitează de atitudinea jandarmului implicat în incident.
Pentru evitarea pe viitor a unor situații de acest gen conducerea Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii de verificare și control care va analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *