Liceul din Mihailesti: Elev batut de un jandarm in sala de examen pentru bacalaureat

Agresiunea a avut loc luni, 10 iunie, la Liceul “Tiu Dumitrescu” din Mihailesti si a fost surprinsa de camera de supraveghere din sala de clasa.
Jandarmul facea parte din echipajul pentru asigurarea desfasurarii in liniste a examenului de BAC, detasat la aceasta unitate scolara de la Detasamentul din Singureni. Acesta a declarat marti ca elevul l-ar fi injurat, in momentul in care incerca sa convinga elevii sa intre in sala de clasa. Miercuri, 12 iunie, jandarmul giurgiuvean si-a inaintat demisia di Jandarmerie.
Pe imagini se vede clar cum jandarmul ii aplica elevului cateva lovituri cu palmele si pumnii.
Mama elevului a facut plangere la Politie, iar politistii au inaintat aceasta plangere catre parchetul Militar, care ancheteaza cazul in acest moment.

Jandarmeria Giurgiu a transmis un punct de vedere in legatura cu acest caz:
“Referitor la evenimentul petrecut într-o școală din județul Giurgiu, în care a fost implicat un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:
“Conducerea unității a vizionat imaginile care surprind incidentul și a demarat activitățile necesare pentru punerea la dispoziția Parchetului Militar a tuturor informațiilor, în vederea soluționării cât mai urgente a cauzei.
Jandarmeria Română dezaprobă cu fermitate astfel de comportamente individuale care aduc atingere onoarei și demnității militare și lezează integritatea fizică a persoanei și se delimitează de atitudinea jandarmului implicat în incident.
Pentru evitarea pe viitor a unor situații de acest gen conducerea Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii de verificare și control care va analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.”