Lili Gancheva – Cetatean de onoare al municipiului Giurgiu

Nu exista lucrator in administratia publica locala sau judeteana din Giurgiu care sa nu o cunoasca pe Lili Gancheva. Este din Ruse, Bulgaria, dar se poate spune ca este mai romanca si mai giurgiuveanca decat multi dintre romanii si giurgiuvenii sadea.
Lili Borisova Gancheva a primit astazi, din partea Consiliului Local Giurgiu, titlul de “Cetatean de onoare al municipiului Giurgiu” – in semn de recunoastere a contributiei deosebite pe care a avut-o in cresterea nivelului de dezvoltare a cooperarii intre regiunile Giurgiu si Ruse.
Propunerea a venit de la consilierul ALDE, Ionel Muscalu in 24 octombrie 2018, a fost imbratisata de executivul Primariei Giurgiu si votata in unanimitate de consilierii locali in sedinta ordinara din 1 noiembrie.Din anul 2002, Lili Gancheva a promovat si a implementat cu succes 25 de proiecte europene avand ca zone de interes cultura, dezvoltarea rurala, dezvoltare turistica, reabilitarea infrastructurii rutiere, creand astfel o legatura trainica intre cele doua regiuni vecine: Giurgiu si Ruse.
Statul Roman, prin ambasadorul de la Sofia i-a acordat doamnei Lili Gancheva, Diploma pentru 140 de ani de Relatii Diplomatice dintre Romania si Bulgaria.
Lili Gancheva si-a dedicat jumatate din viata cooperarii transfrontaliere Giurgiu – Ruse.