Liviu Cartojan: “Administratia Zonei Libere Giurgiu este societate comerciala, nu face achizitii cu bani publici!”

AZLIn anumite publicatii online au aparut informatii care sugereaza ideea ca Administratia Zonei Libere SA Giurgiu ar folosi “bani publici” pentru achizitii supraevaluate.
Intrebat cum comenteaza aceste “stiri”, directorul societatii, Liviu Cartojan a precizat ca achizitiile sunt efectuate in raport cu cerintele calitate-pret, iar in ceea ce priveste “cheltuirea banului public”, directorul A.Z.L Giurgiu a tinut sa remarce faptul ca Zona Libera este totusi… societate comerciala.
“De cand a aparul legea achizitiilor am facut un compartiment separat, structurat pe achizitii prin catalogul SEAP sau pe licitatii simplificate… In privinta facturii care a aparut in mediul online am dispus verificari, dar este o cerinta a departamentului administrativ, astfel incat sa se tina cont nu neaparat de pretul cel mai scazut, ci si de costurile calitate/pret. Vreau sa spun insa ca toate cheltuielile sunt foarte reduse…
In ce priveste acuzatia care se refera la banii publici, activitatea comerciala a societatii noastre se duce undeva la peste 60%, deci nici vorba de bani publici. Ba mai mult, suntem trecuti in categoria de intreprinderi publice, dar partea comerciala si serviciile pe care le oferim predomina…
Niciodata nu am primit de la unitati administrativ teritoriale sau din alta parte vreun leu! Nici macar la infiintarea Zonei Libere, cand prin HG era prevazuta o suma care nu s-a alocat vreodata.
Legea spune totusi ca suntem priviti ca intreprindere publica, prin faptul ca am putea fi…
Ce ne-a ajutat, si multumim Consiliului local Giurgiu, faptul ca anul trecut a hotarat ca partea de dividende, care inseamna 50% (fiind actionar statul) sa o reinvestim… Dar,in ultimii trei ani s-a platit catre actionar partea de dividende si redeventa…”, a precizat directorul AZL Giurgiu, Liviu Cartojan.
Directorul comercial al AZL Giurgiu, Aurelia Dobre a precizat la randul sau ca minciuna si dezinformarea au atins cote inimaginabile…
“Daca noi cei din Administratia Zonei Libere muncim, ne luam salariile, daca nu producem bani nu ne da nimeni salariile. Deci nu primim absolut niciun ban public… a precizat Aurelia Dobre.