Luni se blocheaza podul dintre Giurgiu si Ruse

Luni se blocheaza podul dintre Giurgiu si Ruse
Luni se blocheaza podul dintre Giurgiu si Ruse

Fermierii bulgari vor organiza, incepând de luni, un protest national si ameninta ca vor bloca cu tractoare si animale principalele drumuri din tara, precum si punctele de trecere a frontierelor cu tarile vecine, printre care si podul Prieteniei, intre Giurgiu si Ruse.
Agricultorii sunt nemultumiti de diminuarea fondurilor pentru agricultura prevazute in proiectul de lege pentru bugetul de stat pe anul 2012.
In acelasi timp, traficul feroviar in Bulgaria ramâne blocat, pentru a patra zi consecutiv, dupa ce majoritatea angajatilor companiei bulgare de cai ferate si-au oprit activitatea. Greva feroviara are loc in fiecare zi in intervalul orar 08.00-16.00. Greva afecteaza nu numai traficul intern, ci si pe cel international intre Bulgaria, România, Serbia si Turcia.
Ministrul transporturilor a declarat ca in ciuda protestelor, guvernul nu va renunta la planurile de a concedia 2.000 de angajati si de a desfiinta 138 de trenuri pâna la sfârsitul anului.
La 30 noiembrie este programat un protest national in fata parlamentului de la Sofia impotriva planurilor guvernului de a majora vârsta de pensionare cu un an, incepând din 2012. In prezent, barbatii ies la pensie la 63 de ani, iar femeile la 60.