Lupte la baioneta in PSD Giurgiu: Nicolae Barbu il acuza pe Badalau de „incalcare grosolana a Statutului partidului”

Exista o disonanța clara intre organizatia municipala PSD Giurgiu si ceea ce s-a hotarat de catre Comitetul Executiv al organizatiei judetene, care a avut loc luni, 10 septembrie.
Presedintele organizatiei municipale, Nicolae Barbu a declarat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca in sedinta Comitetului Executiv de luni “s-a incalcat in mod grosolan Statutul PSD”, in momentul in care s-a hotarat ca joi, 13 septembrie sa se organizeze Conferinta Judeteana a PSD pentru alegerea presedintelui si a biroului de coordonare si conducere a partidului.
Comitetul executiv de luni (10 sept.) s-a desfasurat in mod totalitar si dictatorial si nu inteleg nici acum graba de a fixa data alegerilor de pe o zi pe alta.
De la PSD Central s-a transmis o adresa in care se explica modalitatea in care se fac aceste alegeri la organizatiile care au presedinti interimari, adresa in care data limita este 10 octombrie. Ei bine, aceasta adresa nu a fost adusa la cunostinta membrilor PSD Giurgiu, si nu inteleg motivele.
Din aceste motive am convocat ieri, 11 septembrie o sedinta a Comitetului Executiv Municipal, in cadrul caruia am facut o informare a discutiilor din C.Ex Judetean si, conform statutului PSD am stabilit data alegerilor la organizatiile de pe langa sectile de votare, la organizatia de tineret, cea de femei si apoi am stabilit data conferintei municipale. Totul in conformitate cu statutul…”, a precizat Nicolae Barbu.
Presedintele organizatiei municipale a social democratilor din Giurgiu a declarat ca nu o sa accepte modul dictatorial de a impune anumite lucruri al lui Niculae Badalau si a precizat ca a fost adoptata o Rezolutie de catre Comitetul Executiv Municipal.
”Marti, 11 septembrie, Comitetul Executiv Municipal a adoptat o rezolutie bazata pe Statutul partidului, rezolutie a carei concluzie este urmatoarea: Organizatia municipala PSD Giurgiu este in imposibilitatea legala si statutara de a trimite delegati validati de Conferinta Organizatiei Municipale la lucrarile Conferintei Extraordinare Judetene, convocata joi, 13 septembrie. Asadar, organizatia municipala nu va avea delegati la aceasta conferinta.
Rezolutia a fost adoptata cu 57 de voturi din 58 de membri prezenti la sedinta, in concluzie niciun membru al organizatiei municipale nu are mandat de a vota la Conferinta judeteana de joi!
Asta nu inseamna ca nu se pot alege noile organe de conducerea de la judet si fara votul organizatiei municipal, cu toate ca la organizatia municipala este mai mult de un sfert din numarul total de membri PSD din tot judetul”.Rezolutia adoptata de Organizatia municipala a fost trimisa, la Organizatia Judeteana, dar si la conducerea centrala a PSD.
Nicolae Barbu a mai precizat ca este nemultumit si de numarul mic de delegati de la municipiu, pe care Badalau i-a propus la Comitetul Executiv Judetean – 38 de persoane – in situatia in care, spune Barbu, municipiul nu a avut niciodata un numar atat de mic de delegati la nicio conferinta judeteana.
Ma deranjeaza incalcarea grava a statutului partidului, lucru cu care nu voi fi niciodata de acord si ma detasez categoric de razboiul politic din interiorul PSD Giurgiu. Nu sunt implicat in niciun fel in aceste lupte de preluare a puterii si nu imi doresc nicio functie… Am fost presedinte executiv al partidului – o functie de fatada. De asemenea, nu mi-am depus si nu imi voi depune candidatura pentru nicio functie in organizatia judeteana… Declaratiile mele de astazi sunt o replica la incalcarea grosolana a Statutului”, a declarat Nicolae Barbu.
Intrebat daca va pleca din PSD, in situatia in care joi vor avea loc alegerile judetene, Nicolae Barbu a raspuns cu o… alta intrebare:
Mai are rost sa stau intr-un partid care nu respecta Statutul doar pentru ca o anumita persoana sa isi arate muschii? De ce as mai active intr-un partid care nu isi respecta propriul Statut?”.