Managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu şi-a dat demisia! Motivele demisiei, dezvăluiri!

In după amiaza zilei de 5 ianuarie, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, Mihaela Rață, şi-a dat demisia din funcție. Domnia s-a va mai asigura managementul SJU timp de 30 de zile – perioada de preaviz.
Preşedintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a precizat pentru Opinia Giurgiu că a aprobat demisia managerului SJU:
“Este adevărat, în data de 5 ianuarie am primit demisia managerului SJU Giurgiu şi am convenit de comun acord ca doamna Mihaela Rață să asigure conducerea SJU si în perioada de preaviz de 30 de zile. Trecem printr-o perioadă dificilă şi nu ne putem permite să lăsăm unitatea spitalicească într-o situație incertă din punct de vedere al managementului”.
Au fost publicații care au lansat ideea că întreaga conducere a SJU Giurgiu şi-ar fi dat demisia, însă actualul manager, Mihaela Rată a declarat că doar domnia sa a făcut un pas inapoi…
“Din conducerea SJU, doar eu mi-am înaintat demisia, însă vreau să precizez că demisia mi-a fost cerută…”, a declarat Mihaela Rață pentru Opinia Giurgiu.
Acuzată de prefecta județului, Aneta Matei, că ar fi tergiversat lucrările pentru Centrul de vaccinare din cadrul SJU, Mihaela Rață a declarat:
Nici vorbă de tergiversare, care ar fi fost interesul?
Ordinul de înființare pentru Centrele de vaccinare a fost publicat în Monitorul Oficial în 24 decembrie 2020. Pe 28 decembrie am chemat reprezentanții DSP şi ai Consiliului Județean, s-a ales locația s-au stabilit circuitele funcționale (este vorba de reamenajare a unui spațiu) şi am început procedura de achiziție – uşi termopane, achiziție mobilier, IT, frigidere, tehnică şi concomitent am demarat lucrările de compartimentare.
In data de 4 ianuarie 2020, spațiul era deja amenajat, iar astăzi a început vaccinarea”.
Managerul SJU Giurgiu a mai spus că pe data de 31 decembrie 2021, locația a primit şi autorizația de la DSP Giurgiu, iar în ce priveşte acuzațiile că nu ar fi trecut programările pe tabletă, aceasta spune că sunt neadevărate.
De asemenea, Mihaela Rață a ținut să mulțumească conducerii Consiliului Județean, “care a fost alături de noi şi ne-a sprijinit în toate fazele: parcursul lucrărilor şi implementariea procedurilor”
Vă reamintim că prefectul județului a acuzat-o pe Mihaela Rață, în data de 6 ianuarie 2020, de tergiversarea în mod nejustificat a pregătirilor pentru campania de vaccinare:
“Nu mai este niciun secret, faptul că judeţul Giurgiu este ultimul judeţ din ţară în care s-a început vaccinarea. Asta s-a întamplat din cauza conducerii Spitalului Judeţean Giurgiu, care a întarziat în mod nejustificat pregătirile pentru campania de vaccinare. Nu au terminat la timp lucrările pentru Centrul de vaccinare, nu au ştiut să introducă pe tablete toate programările si o serie de alte probleme, pe care le-au tergiversate fara justificare.
Probabil că aşa a inţeles conducerea spitalului să fie loială vechii conduceri a Consiliului Judeţean, care i-a numit in functie, dar au făcut acest lucru in detrimentul giurgiuvenilor. Dupa parerea mea, giurgiuvenii nu merita acest lucru.
In urma sedintei pe care am avut-o ieri dimineata (marti, 5 ianuarie 2021 – N.R.) la Institutia Prefectului, sedinta care a vizat inceperea campaniei de vaccinare la Bolintin Vale – pentru ca Spitalul Judetean inca nu este pregatit (nu au introdus programarile in tableta), dar si in urma videoconferintei cu premierul si ministrul de interne, am facut o adresa catre conducerea Consiliului Judetean, adresa in care am aratat toate aceste disfunctionalitati si am rugat sa se ia masurile care se impun”, a declarat pentru OPEN TV, Aneta Matei, prefectul judetului Giurgiu.
Ion Diaconescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *