Manifestarile din ziua de Boboteaza – cine sunt cei cinci tineri care s-au incumetat sa sara in apa rece (Galerie foto)

1Pentru ziua de Boboteaza (miercuri, 6 ianuarie), manifestarile traditionale au fost organizate de Primaria Giurgiu si Episcopia Giurgiului: slujba religioasa sustinuta de episcopul Ambrozie la Catedrala, slujba de sfintire a apei in fata aceleiasi Catedrale, urmate de deplasarea spre locul unde s-au sfintit apele Dunarii si in care a fost aruncata crucea in apa. Desi vremea nu a fost una prea blanda, aproape o mie de giurgiuveni au participat la aceste manifestari.
La sfânta liturghie au participat primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, administratorul public Niculae Ghita, subprefectul Laurentiu Tintea, inspectorul general al ISJ – Gigi Oprisan, deputatul Nicolae Florian…
23456Dupa sfintirea apelor, manifestarile au continuat cu deplasarea soborului de preoti, a autoritatilor locale si a enoriasilor spre spatiul de agrement adiacent podului Bizetz, amenajat de Primaria Giurgiu in cadrul unui proiect finantat prin Programul Operational pentru Pescuit, unde a avut loc slujba de sfintire a apei Dunarii.
789Pe ponton au fost prezente echipaje de la Crucea Rosie, Ambulanta Giurgiu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, pregatite sa intervina in situatia in care unul dintre cei cinci tineri care au sarit in apele inghetate ar fi avut vreo problema. De altfel, in apa a fost tot timpul un scafandru gata de interventie in caz de nevoie. Dupa ce au trecut vizita medicala, cei cinci tineri giurgiuveni si-au dat acordul scris de participare la eveniment. Cel care a recuperat primul Crucea aruncata in apa de episcopul Ambrozie a fost Marius Chirita.
Ceilati patru participanti au fost Bândula Valentin, Stoica Madalin Claudiu, Arcan Catalin si Antonescu Marius (23 de ani). Marius Chirita (30 de ani), cel care a recuperat Sfânta Cruce a fost recompensat de Primaria Giurgiu cu 300 de lei, iar ceilalti patru cu câte 100 de lei pentru curajul de care au dat dovada. De asemenea, cei cinci au primit binecuvântarea soborului de preoti si au primit din partea Episcopiei câte o punga cu obiecte bisericesti.
10Spectatorii prezenti la manifestarile dedicate Sfintei zile de Boboteaza de la pontonul canalului au primit ceai cald si vin fiert, distribuit de catre angajatii Cantinei de Ajutor Social si cei ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta.1112