Masinile pline cu gunoi ale GIREXIM, blocate in poarta gropii de gunoi (CMID) de la Fratesti

12 masini pline cu gunoi stau de astazi de dimineata in fata portii Centrului de colectare de la Fratesti (aflat in administratia societatii ECO SUD).
Nimeni nu cunoaste cauza – nici soferii, care asteapta in frig, nici angajatii depozitului de gunoi.
Am reusit sa stam de vorba cu angajatii gropii de gunoi, insa acestia ne-au spus ca nu stiu motivele, dar ca asa au primit ordin de la sefi: sa nu lase sa intre in Centru nicio masina apartinand GIREXIM.Soferii masinilor sunt irascibili – si pe buna dreptate – unul dintre ei se afla in fata portii Centrului de colectare inca de la ora 09:30 si spune ca vine de la Mihai Bravu.
Nimeni nu le da insa nicio explicatie…
Daca situatie nu se rezolva cat mai repede, municipiul Giurgiu si localitatile in care opereaza GIREXIM, risca sa fie napadite de gunoi menajer…L-am contactat pe edilul sef, primarul municipiului, Nicolae Barbu, care ne-a precizat ca stie despre situatie si ca a luat legatura cu mai multi factori responsabili…
“Am luat legatura telefonic cu responsabili ai Girexim, mai ales ca in oras au ramas cantitati de gunoi considerabile, neridicate.
Cele doua angajate ale GIREXIM au precizat ca nu stiu motivul pentru care CMID Fratesti (operat de ECO SUD) a luat aceste masuri radicale, asigurandu-ma de faptul ca nu exista restante financiare sau alte litigii care sa greveze relatiile dintre cele doua societati. De asemenea, au precizat ca nu exista nicio notificare din partea ECO SUD, privind luarea unei astfel de masuri.
In continuare, am luat legatura cu administratorul judetului, Cristian Gratianu, presedinte ADI…
Domnia sa a precizat ca a aflat despre situatia create si ca masura restrictionarii accesului autovehiculelor in incinta CMID Fratesti a fost luata de SC ECO SUD, motivand ca nu a fost incheiat un act aditional cu privire la noile tarife ce vizeaza economia circulara, instituite prin OUG 74/2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 211/2011.
Domnul Gratianu a precizat ca reprezentantii SC ECO SUD au fost invitati la sediul CJ Giurgiu pentru a prezenta propuneri de tarife si un proiect de act aditional, insa acestia nu s-au prezentat.
Este cu atat mai nejustificata si de neinteles atitudinea SC ECO SUD, in conditiile in care termenul de intrare in vigoare a OUG 74/2018 a fost prelungit in ultimele zile ale anului 2018, de la 1 ianuarie 2019 la 30 iunie 2019”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Dupa cum spuneam la inceputul acestui material, daca situatia nu va fi rezolvata in cel mai scurt timp, municipiul Giurgiu va fi sub imperiul gunoiului. Cu tot ce decurge de aici…