Mulțumim COVID-19! După 25 de ani, giurgiuvenii conectați la sistemul centralizat au apă caldă și vara

După mai mult de 25 de ani, în municipiul Giurgiu, locuitorii (care doresc), instituțiile și școlile vor avea apă caldă în sistem centralizat. Așa a hotărât municipalitatea și consilierii locali în ședința ordinară din 30 aprilie.
Prin proiect de hotărâre a fost aprobat prețul local de facturare al energiei termice livrată populației municipiului Giurgiu în sistem centralizat în scopul preparării apei calde.
Concret, începand din data desfasurarii sedintei, instituțiile pubice, unitățile școlare și blocurile de locuințe din municipiul Giurgiu vor beneficia și de apă caldă în sistem centralizat:
”Realizăm ceea ce a fost oprit în urmă cu 25 de ani. Din acest moment, în municipiul Giurgiu, funcționează furnizarea agentului de încălzire folosit pentru prepararea apei calde. Acum, avem deja racordat Spitalul Județean, vom racorda toate instituțiile publice și unitățile școlare din municipiul Giurgiu, și nu în ultimul rând avem, pe un proiect pilot început din toamna trecută: racordarea blocurilor ANL și a locuințelor sociale, acestea fiind în administrarea Primăriei am putut lua decizia de a realiza cheltuielile de racordare la apă caldă”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
În altă ordine de idei, inclusiv locatarii blocurilor de locuințe se pot racorda la sistemul centralizat de livrare a apei calde, costurile fiind mult mai mici față de consumul unui boiler sau a unei centrale:
”Cetățenii care doresc branșarea la apă caldă, trebuie să facă cerere la nivel de asociație, iar societatea primăriei va realiza branșarea și aducerea agentului termic până la subsolul blocului, iar de acolo fiecare își va face pe fiecare scară de bloc, o coloană de apă caldă”, a explicat edilul șef al municipiului.
În încheiere, primarul Nicolae Barbu a dorit să sublinieze faptul că toate instituțiile publice și unitățile școlare au posibilitatea să se rebranșeze la apă caldă:
”Este un lucru la care nu am mai sperat și care credeam că nu va mai fi posibil în municipiul Giurgiu”.