Municipalitatea a definitivat programul manifestarilor pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei

Municiplitatea din Giurgiu se pregătește în aceste zile pentru sărbătorirea Zilei de 1 decembrie. Fiind an centenar, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu mare fast si la Giurgiu.
Pe lângă parada militară şi tradiţionalele ceremoniale cuprinzând depuneri de coroane, intonarea Imnului Naţional și slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi, municipalitatea le-a pregătit giurgiuvenilor o serie de surprize.
Imediat dupa parada militara este organizata o masa populara (în jurul orei 12:00), iar atmosfera de sărbătoare va fi completata de un spectacol de muzică populară susţinut pe scena amenajată în Piaţa Tricolorului de Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Doina Dunării”, împreună cu interpreţi de muzică populară.
Manifestările vor continua în Parcul Alei, unde momentul aprinderii luminilor din bradul de Crăciun va marca deschiderea oficială a activităţilor cultural artistice dedicate sărbătorilor de iarnă.
Va urma retragerea cu torte a detasamentelor care au participat la defilare spre centrul municipiului. Iata care este programul activităților dedicate zilei de 1 decembrie 2018:
10.00-10.02– Primirea oficialităților centrale, județene și locale cu marșul de întâmpinare intonat de Fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea” – Monumenul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor, șoseaua București;
10.02-10.04 – Intonarea “Imnului Național” – Fanfara Centrului Cultural “Ion Vinea”;
10.04-10.15 – Ceremonial Religios – sobor de preoți – Biserica “Eroilor” din șoseaua București;
10.15-10.35 – Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor – șoseaua București;
10.35-10.45 – Deplasare în Piața Tricolorului pentru parada militară;
10.45-11.30 – Parada militară în Piața Tricolorului;
11.30-17.00 – Masa populară;
17.30 – Aprinderea beculețelor și ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă-Parcul Alei;
17.30-18.30 – Retragerea cu torțe pe traseul: Parc Alei – Mircea cel Bătrân – Șos. București – curtea Primăriei.