Municipiul Giurgiu are prealocata suma de 23,6 milioane de euro

N. Barbu 23Cel mai important lucru pentru municipiul Giurgiu, de la proiectul care a vizat modernizarea si inlocuirea sistemului de aductiune de apa si canalizare, 57 de milioane de euro, este noua alocare de bani europeni – 23,6 milioane de euro.
Primarul Nicolae Barbu a precizat in cadrul unei conferinte de presa, ca municipiul Giurgiu are prealocata aceasta suma (pe Axa prioritara nr. 4 a Programului Operational 2014/2020 – Dezvoltare Durabila Urbana Integrata), lucru ce s-a stabilit in urma unei intalniri a primarilor si factorilor responsabili ai Asociatiei Municipiilor Resedinta de Judet din zona Sud Muntenia.
“Din suma de 201 milioane de euro alocati Regiunii Sud Muntenia, municipiul Giurgiu are prealocati 23,6 milioane de euro. Discutam de o alocare la indemana municipiului Giurgiu spre a fi folositi prin depunerea de proiecte pe cinci directii importante din aceasta axa prioritara” a precizat edilul sef.
Prima directie, pe Axa 4.1 este “Mobilitatea urbana”, iar banii – circa 16,5 milioane de euro din suma totala – vor fi folositi pentru siguranta si eficienta in circulatia din municipiu…
“Banii vor fi folositi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public local, inclusiv pentru piste de bicicleta”, a spus primarul Barbu.
Mijloacele de transport in comun (eficiente energetic) vor fi achizitionate pe aceeasi directiva, in plus, edilul sef a anuntat ca Primaria a facut deja o selectare a strazilor care vor fi reabilitate si pe care vor fi construite, in cadrul aceluiasi proiect, si piste pentru biciclete. Mai mult decat atat, sistemele de monitorizare video a intersectiilor si a locurilor de joaca vor fi parte din acest proiect.
“Pe Axa 4.2, “Revitalizare urbana”, pentru amenajarea zonelor verzi din jurul Canalului Cama, a spatiilor de agrement sau a locurilor de joaca este alocata suma de 6,3 milioane de euro”, a mai precizat primarul municipiului.
In acelasi context, Nicolae Barbu a vorbit si despre bani alocati proiectelor pentru comunitatile defavorizate si despre sume, din aceeasi alocare de 23,6 milioane de euro, pentru educatia prescolara…
Asadar, din momentul in care se va semna acordul de negociere, iar Ministerul Dezvoltarii va finaliza procedura de certificare,  proiectele se vor depune, data limita fiind sfarsitul anului 2018. De la depunerea acestora la ADR Sud Muntenia, proiectele isi vor urma cursul firesc pana in momentul implementarii.