Nicolae Barbu ar putea sa-si dea demisia din PSD! Situatie in care PSD pierde Primaria municipiului

Scandalul din PSD Giurgiu este departe de a se fi incheiat. Mai mult, s-a trecut la “next level” – batalia pe principii, pe respectarea Statutului.
Trecerea lui Nicolae Badalau cu arme si bagaje in tabara lui Liviu Dragnea – o coterie politica – si validarea alegerilor de la Giurgiu, apoi numirea lui Badalau in comisia care analizeaza activitatea ministrilor guvernului Dancila – pare mai degraba un aranjament politic cusut cu ata stralucitor de alba.
Nicolae Barbu ramane pe pozitie si spune in continuare ca Niculae Badalau a incalcat Statutul PSD si avanseaza un scenariu sumbru pentru PSD Giurgiu: pierderea Primariei…
“Nu sunt politician, politicienii stapanesc arta compromisului. Din acest motiv, daca intre domnul Liviu Dragnea si Niculae Badalau s-a facut un compromis, daca s-a facut o concesie in a nu se respecta Statutul PSD, eu nu ma mai regasesc in acest partid si voi parasi PSD-ul”, a declarat primarul Nicolae Barbu, presedinte al organizatiei municipale PSD Giurgiu.
Nicolae Barbu a mai precizat ca nu concepe ca cineva “sa intoarca armele in timpul luptei” si sa isi lase balta colegii cu care a fost pana in acel moment – cu referire clara la gestul lui Badalau, care a semnat vestita scrisoare de schimbare a lui Liviu Dragnea, apoi a parasit colegii (pe Gabriela Firea, Paul Stanescu, Neacsu, Tutuianu si Tudose) si a trecut din nou in tabara lui Dragnea. “Nu mi se pare corect”, a spus Barbu.
Seful organizatiei municipale PSD Giurgiu a spus ca a luat doua masuri – conform Statutului PSD: a facut contestatie la Comisia de Etica, Integritate si Arbitraj, dar si la Secretariatul general (national) al PSD.
“Astept sa primesc raspunsul de la Comisia de Etica, Integritate si Arbitraj, care ar trebui sa fie o comisie neutra, formata din juristi, si in functie de acest raspuns voi actiona in consecinta.
Daca in acest partid nu se mai tine cont de Statut, inseamna ca fiecare poate face ce vrea… Ori eu nu ma mai regasesc intr-un astfel de partid si imi voi prezenta demisia” a mai spus primarul Nicolae Barbu.
N.R. Conform legii, daca Nicolae Barbu isi va da demisia din PSD, acesta va pierde mandatul de primar…
“Credeti ca acest mandat de primar m-a facut sa intru in PSD? Va inselati, Eu cred in oameni si mai putin in conducatori… Iar atunci cand crezi in oameni, nu ii pacalesti, iar ei nu iti vor insela asteptarile”, a mai comentat Nicolae Barbu.

Un comentariu

  1. Potrivit art. 15 (2) Legea 393/2004, Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri:
    g^1) pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales;
    Oare, ne vom astepta la noi alegeri?

Comentariile sunt inchise