Niculae Badalau a gasit acarul Paun din invatamantul giurgiuvean

Liderul “spiritual” al PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau a abordat intr-o conferinta de presa si subiectul legat de calificativul obtinut la reevaluare de inspectorul general al ISJ, Gigi Oprisan.
Dupa ce a facut apologia maretelor realizari ale PSD in invatamantul romanesc (salarii marite cu 20% pentru profesori, scoli modernizate sau in curs de modernizare prin vestitul program PNDL 2), liderul social democrat a mai spus ca proiectul social democrat are in centru… bunastarea cetateanului.
Referindu-se strict la ISJ Giurgiu, Niculae Badalau a lasat sa se inteleaga ca vinovat pentru toate rezultatele slabe si neajunsurile din sistem (in judetul Giurgiu) ar fi Gigi Oprisan, care va fi schimbat. Ba, mai mult, a dat si directiile viitorului inspector general, pe care insa nu… l-a numit.
“In ultimii patru ani, judetul Giurgiu a fost cam pe ultimul loc la promovabilitate la examenele nationale. Asta inseamna ca n-am avut un management corespunzator…
In toata tara, Ministerul Educatiei a facut o evaluare, iar la noi in judet a constatat lucrul asta – domnul inspector general Oprisan – caruia ii multumesc pentru ca a facut si foarte multe lucruri bune – nu a primit un calificativ de trecere.
Probabil ca in continuare, cei care se afla la conducerea judetului – doamna prefecta, domnul presedinte al CJ, impreuna cu cei de la ISJ, vor gasi pe cineva care sa preia atributiile si sa creasca gradul de promovabilitate.
Personal, nu am sa accept niciodata sa facem compromisuri, insa trebuie schimbate foarte multe lucruri, iar noul inspector trebuie sa verifice managementul directorilor de la toate scolile din judet.
Sa vedem daca oamenii aia isi fac datoria, sa nu mai avem profesori cu trei sau patru catedre, iar noii conducatori ai ISJ, hotarati de Ministerul Educatiei, trebuie sa isi faca datoria si sa corecteze toate greselile care au fost facute pana acum”, a declarat Niculae Badalau.