Niculae Badalau a (re)venit în fruntea PSD, cu steagul alb în vârf de bat

Ce se ascunde de fapt, sub linistea afisata de Nae?

Niculae Badalau a (re)venit în fruntea PSD, cu steagul alb în vârf de bat
Niculae Badalau a (re)venit în fruntea PSD, cu steagul alb în vârf de bat

Sa ne amintim cum a fost mazilit în 2009.
Dupa pierderea alegerilor si razvratirea „gastii” din care facea parte Aurelia Dobre, Marian Maroiu, Cornel Radoi si Ionel Dinu, plus câtiva primari si dupa câteva delegatii pe la Kiselef, la Giurgiu a descalecat Liviu Dragnea, cu mandat clar sa-l mazileasca pe Niculae Badalau.
Si mazilirea s-a întâmplat. A venit Vanghelie, l-a impus pe Popescu, s-au facut alegeri… Badalau a participat la alegeri, si toata suflarea pesedista a fost împotriva lui. A obtinut doar 50 de voturi. Cariera politica terminata, au spus unii.
Lasam deoparte faptul ca Badalau i-a facut campanie lui Oprescu si  a cochetat cu UNPR.
Când Adrian Popescu a câstigat la Giurgiu si a început noua constructie a PSD, l-a suparat pe Lucian Iliescu. Prin atitudine si prin faptul ca „ala micu” a avut coloana vertebrala. Asta i-a fost fatal. Lucian Iliescu a uzat de toate mijloacele sa-l matraseasca pe Popescu din Giurgiu. Nu avea cum sa-l „mânuiasca” era independent financiar, nu era giurgiuvean, nu depindea de Iliescu.
Vechiul prieten al liberalului de la Giurgiu era… ati ghicit, vechiul „dusman” – Niculae Badalau.
Sforile comune trase în USL, mercurialul afisat la vedere si PSD Giurgiu se pomeneste cu interimarul propulsat în functie. Cine credeti ca „a insistat” ca Badalau sa fie numit? Ironia sortii, Liviu Dragnea. Cel care-l mazilise pe Nae… Am promis sa nu suflu nicio vorba despre Bucsani si Podisor… Nu insistati, e o legenda, prietenii stiu de ce…
Nu pot sa nu corelez doua alocutiuni: una a lui Badalau si cealalta a lui Iliescu.
Luni dupa amiaza, Niculae Badalau s-a întâlnit cu reprezentantii Organizatiei Judetene a PSD – primari, consilieri, vicepresedinti. Jumatate din discursul noului interimar al PSD a fost o lauda continua la adresa primarului Iliescu si o apologie a fortei USL. Nu o spun eu, ci este o remarca a celor prezenti. Majoritatea primarilor au plecat nemultumiti si dezamagiti de la întâlnire. Se asteptau la altceva…
La doar o zi diferenta, la conferinta de presa saptamânala, primarul Iliescu l-a facut arsice pe Adrian Popescu si a precizat ca se va întelege cu Niculae Badalau si vor face treaba buna împreuna, si tot împreuna vor câstiga alegerila în judetul Giurgiu.
Pai n-a fost asa si în 2008? Nu tot împreuna le-au câstigat? Unul alegerile, celalalt…
N.R. Într-un recent articol aparut în presa centrala se vorbeste despre negocierile lui Vanghelie cu Victor Ponta…
Edilul sectorului 5 ar fi legat „pacea” de revenirea sa în fruntea organizatiei PSD Bucuresti, de la sefia careia a fost îndeparat în vara acestui an. Alta conditie impusa de Marian Vanghelie se refera la „împacarea” actualei conduceri cu protejata sa, deputatul Oana Mizil, care coordoneaza PSD Calarasi si care a votat împotriva excluderii fostului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, din partid.
Pe lista „de bifat” pe care Vanghelie i-a propus-o presedintelui social-democratilor s-ar afla si numirea finului sau, Adrian Popescu, în functia de presedinte executiv la PSD Giurgiu.

Un comentariu

  1. Unu: ma apuca rasul cand citesc ca Adrian Popescu are coloana vertebrala, mai bine intreaba-l pe Vanghelie
    Doi: popescu a spus cu gurita lui ca pleaca din PSD, dupa care vine si plange ca a fost schimbat de Ponta abuziv; care coloana vertebrala
    Trei: primarii dezamagiţi că Badalu nu se lupta cu Lucian Iliescu să stie mai bine ca de luptat trebuie luptat cu PD-L ul, altfel îi va încăleca din nou; după care, este timp şi de luptat cu Iliescu şi PNL, lupta intre PSD si PNL o doresc doar cei care susţin gaşca PD-L- ului

Comentariile sunt inchise