Niculae Badalau: “E greu sa conduci un partid, cand toata viata n-ai condus nici macar o scara de bloc!”

Duminica seara, cand inca nu se finalizase numaratoarea paralela a partidelor, am incercat sa luam reactii la cald de la sediile celor doua partide aflate in competitia de la prezidentiale: PNL si PSD.
La PNL Giurgiu ne-am lovit de un refuz categoric, domnul Florian Velicu ne-a pasat scurt cu fraza: „Veniti maine. Am vorbit cu domnul Motreanu si nu avem voie sa dam nicio declaratie”. De inteles, avand in vedere scorul obtinut pe judet si, mai ales, pe municipiul Giurgiu.
Dar, desi PSD-ul a pierdut la nivel national, senatorul Niculae Badalau a avut deschiderea necesara unei declaratii…
“La nivel de judet n-am obtinut un rezultat extraordinar, am obtinut un rezultat normal. Cetatenii au incredere in noi si vreau sa le multumesc. Le multumesc atat celor din judet cat si celor din municipiu. De asemenea, multumesc echipei de exceptie a PSD, strategilor judeteni, care au gandit aceasta campanie.
Nu trebuie sa le spui oamenilor in ultima luna ca este campanie si ca trebuie sa ne dea votul. Este o munca de durata, trebuie sa le oferi ceea ce ai promis, iar ei iti vor multumi prin vot. La aceste alegeri, in judetul Giurgiu, oamenii au votat partidul care s-a ocupat sa le rezolve problemele si le multumesc inca o data”.
Intrebat daca voturile oamenilor au fost pentru PSD sau pentru Dancila, Niculae Badalau a avut un raspuns transant:
“Cred ca giurgiuvenii au votat PSD, pentru ca la la nivel de judet am construit o echipa puternica, o echipa care a lucrat in folosul oamenilor, iar acum acest lucru s-a intors prin vot.
La nivel national cred ca a fost o strategie gresita si cred ca liderii de la nivel national, echipa de strategie ar trebui sa fie supusi unei analize serioase, la nivel structural… Pentru ca vin alegerile locale si nu ne putem prezenta asa cum a fost la aceste alegeri. La nivel national, in PSD trebuie schimbate multe lucruri. Spun asta de peste trei ani, atunci cand spuneam ca meritocratia si oamenii de valoare nu trebuie sa fie la deciziile partidului.
Deciziile trebuie luate in partid, insa de oameni care cunosc problematica partidului si care sunt aproape de oamenii din teritoriu.
In momentul cand n-ai condus nicio scara de bloc, nu ai cum sa conduci un partid. E foarte greu, iar acesti oameni nu inteleg fenomenul politic. Si s-a vazut asta la aceste alegeri…”.