Niculae Badalau pariaza pe Barbu la localele din 2016

badalau prunduIn cadrul unei recente conferinte de presa, senatorul Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu a fost intrebat de jurnalisti daca va efectua un sondaj de opinie in municipiul Giurgiu cu privire la stabilirea candidatului social-democratilor pentru primaria municipiului la alegerile din 2016. Intrebarea a venit in contextul in care organizatia municipala a PSD Giurgiu a adoptat o rezolutie (acceptata si la conferinta judeteana a PSD) prin care candidatul va fi actualul primar, Nicolae Barbu. Al doilea motiv pentru care a fost lansata intrebarea vizeaza zvonurile conform carora, in blocstart s-a pozitionat, pentru aceeasi functie, viceprimarul Alexandru Vladu

„Cu siguranta ca vom face un sondaj de opinie, care nu stiu inca daca va fi facut public. Acest sondaj va fi efectuat la sfarsitul lunii octombrie 2015, am discutat si care va fi institutul cu care vom lucra, am stabilit cele cinci intrebari la care vor trebui sa raspunda intervievatii…”, a spus Niculae Badalau.

Intrebat daca cei doi potentiali candidati ai PSD pentru Primarie – Nicolae Barbu si Alexandru Vladu – vor iesi la egalitate sau daca Vladu va avea un procentaj mai bun, cum se va proceda, Niculae Badalau a precizat:

„Vom lua o decizie. Gresita sau buna… Dar va spun un lucru: este extrem de greu prin legea alegerilor, ca un primar in functie sa piarda… Primarul in functie pleaca cu circa 10 procente in plus din start. Si ca notorietate si ca ce vreti…

Eu cred in Nicolae Barbu, cred ca este un primar bun si care face lucruri bune pentru Giurgiu. Sondajele acestea se fac tot timpul inainte de alegerile locale in toate localitatile judetului”, a mai precizat liderul PSD Giurgiu.

Daca ar fi sa disecam declaratia lui Badalau am putea spune (la o prima analiza) ca va merge in continuare „pe mana lui Barbu”. Din perspectiva politica insa, declaratiile de acest fel, facute cu luni de zile inainte de data alegerilor pot fi adevarate, dar pot sa aiba si o relevanta aproape nula. Ramane de vazut care va fi rezultatul final al sondajului de opinie, care cu siguranta nu va fi singurul…

Un comentariu

  1. Depinde.E foarte probabil sa existe multi contracandidati.Acestia vor absorbi toate voturile anti-Barbu.Probabil duble sau chiar triple ca numer.
    Apoi pe ultimii metri cei de pe locul 3 si 4 sa se retraga nedand in mod natural alegatorilor lor decat varianta locului 2.
    Va suna cunoscut ?
    Si acest lucru se va intampla cu siguranta in foarte multe comune.
    Deci e mult mai usor acum sa piarda un primar in functie decat pe vechea lege electorala.

Comentariile sunt inchise